Whisky-entusiast? Yderst sjældne dråber sælges søndag

En hidtil uset samling af sjældne whiskyer fra Japan kommer under hammeren hos Brunn Rasmussen søndag aften.

En gang var whisky for folk, der boede nord for København eller for dem pøsede de gyldne dråber ned i en gang varm kaffe med sukker og flødeskum. 

Sådan er det bestemt ikke længere. Whisky har fået en massiv fanskare og entusiasterne er villig til at give rigtig mange penge for sjældne flasker. 

Og derfor har søndagens auktion hos Brun Rasmussen i Bredgade i København også guf for whisky-elskere.  

- De her whiskyer produceres ikke længere, så auktionen udgør en helt særlig mulighed for at få fingrene i en af de sjældne flasker. De er små kunstværker, der fortæller en historie om et håndværk inspireret af skotsk tradition for destillering, hvor japanerne i lige så høj grad kæler for detaljerne udenpå som indeni flaskerne, fortæller Thomas Løbner-Olesen, specialist i vin og whisky hos Bruun Rasmussen i en pressemeddelelse. 

Auktion:

Søndag den 24. maj på bruun-rasmussen.dk fra kl. 20

Læs mere her. 

Blandt udvalget på auktionen finder man flasker fra blandet andet destilleriet Hanyu, som er vurderet fra 10.000 til 46.000 kr. per styk. Destilleriet lukkede i år 2000 og efterlod sig blot 400 tønder, som nu bliver lanceret i ro og mag, indtil lageret er udtømt.

Vovede etiketter
- De kunstneriske etiketter er et kapitel for sig og spænder over traditionelle japanske motiver hentet fra skuespil og mere suggestive og vovede illustrationer over teksten Big Butt, skriver autionshuset og fortsætter: 

- Ligeså sjældne er de seks Karuizawa-whiskyer på auktionen, som heller ikke længere produceres. Der eksisterer kun få fade, og de blev i al hast opkøbt af whisky-entusiaster, da det stod klart, at man ellers ville blende dem og således frarøve verden en unik single malt-smagsoplevelse. Vurderingerne lyder her på 6.000-32.000 kr.

Auktionen byder også på flasker fra Yamazaki, som er Japans ældste destilleri. Starten gik tilbage i 1924, og man har siden da raffineret produkterne, hvilket da heller ikke er gået verdens whiskyeksperters næse forbi.

- De kunstneriske etiketter er et kapitel for sig og spænder over traditionelle japanske motiver hentet fra skuespil og mere suggestive og vovede illustrationer over teksten Big Butt, skriver autionshuset.
- De kunstneriske etiketter er et kapitel for sig og spænder over traditionelle japanske motiver hentet fra skuespil og mere suggestive og vovede illustrationer over teksten Big Butt, skriver autionshuset.
Foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik