Historisk hammerslag hos auktionshus - fingerring slår alle rekorder

En ring fra en kendt amerikansk familie er blevet solgt som den dyreste nogensinde hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

En særlig safir-og diamantring overraskede både eksperter og gæster, da den kommer under hammeren hos auktionshuset Bruun Rasmussen i Bredgade i København torsdag aften.

Efter en heftig budkrig opnåede ringen, som blev skabt i New York i 1910 af den kendte juveler Tiffany & Co., et hammerslag på hele 730.000 kroner – eller mere end 14 gange vurderingsprisen på 50.000-60.000 kr.

Dermed er det den dyreste ring, som nogensinde har været under hammeren hos Bruun Rasmussen, skriver auktionshuset i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glædeligt overraskede over det flotte hammerslag. Der har været en massiv international interesse omkring ringen, og vi havde budgivere fra hele verden med under auktionen – både smykkehuse, velhavere og samlere, siger Katrin Mikkelsen Sørensen, vurderingsansvarlig for internationale smykker hos Bruun Rasmussen.

Der er dog heller ikke tale om hvilken som helst ring, der har slået rekord. Den har tilhørt Edith Pulitzers, som var datter af den ungarsk-amerikanske journalist og avisudgiver Joseph Pulitzer, hvem den kendte amerikanske journalistik-, litteratur- og musikpris, Pulitzerprisen, er opkaldt efter.

Den udbudte ring har været i familiens eje siden Edith Pulitzers død i 1975.

Fyrstelige smykker til 2 millioner

Den imponerende ring var dog ikke det eneste smykke, som overraskede med et skyhøjt hammerslag. På samme auktion kunne Bruun Rasmussen nemlig udbyde en samling vintagesmykker, der stammer fra et fyrstehus i Europa og er lavet af franske smykkefirma Van Cleef & Arpels,

Samlingen bestående af seks smykker fik et samlet hammerslag på 1.928.000 kroner

- Det er en helt unik samling, og der har været en uhyre stor interesse for den. Smykker fra Van Cleef & Arpels er noget af det mest eksklusive inden for smykkekunsten – det er ren liebhaveri.

- Det flotte hammerslag viser, at budgiverne i dag er meget kvalitetsbevidste og går målrettet efter unikke smykker med unikke historier, siger Katrin Mikkelsen Sørensen.

Samlingens højdespringer blev en safir- og diamantbroche af platin med et hammerslag på 560.000 kr. Brochen er prydet med hele 25.40 karat diamanter af den bedste kvalitet og 31.90 karat af de utroligt sjældne naturlige, ubehandlede safirer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere