Supermarkeder med opråb til ledige: Vi har jobs til jer

I et nyt initiativ gør Københavns Kommune ledige opmærksomme på, at der er brug for dem i supermarkederne lige nu.

Laila Sillemann arbejder som flere andre hjemmefra i disse dage. Hun har været ansat på jobcenteret i Københavns Kommune i tre år. Men i dag er opgaven lidt anderledes.

quote Det er et frivilligt tilbud, hvis der alligevel er nogen, der er blevet fyret og tænker: "Jeg kan da godt give en hånd med i Netto".

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og Integrationsborgmester, København, Venstre

For i et nyt initativ ringer Københavns Kommune ledige med erfaring i detailbranchen op og gør dem opmærksom på, at deres arbejdskraft er efterspurgt i supermarkederne lige nu.

Torsdag eftermiddag begyndte Laila Sillemann og hendes kollegaer at ringe ledige københavnere op.
Torsdag eftermiddag begyndte Laila Sillemann og hendes kollegaer at ringe ledige københavnere op.
Foto: Amalie Vixø Drøscher

- Der sker så meget andet  i deres liv lige nu, så vi ringer dem op og gør opmærksom på, at der er en indgang lige nu og hører, om de har lyst til at gribe den, siger Laila Sillemann, der er rekrutteringspartner i Københavns Kommune.  

Antallet af ledige i København er næsten fordoblet sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

I uge 11 i 2019 var der 1.214 ledige, og i år var der i samme uge 2.095 ledige. Det viser tal fra Københavns Kommune.

- Vi har hørt fra mange af de store kæder, at de faktisk mangler arbejdskraft, og derfor vil vi gerne hjælpe dem med at tilbyde nogle af de ledige københavnere, der så kunne komme ind og tage en tørn med, siger initiativtager og beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Opkaldet fungerer som en påmindelse om et frivilligt tilbud.

- Hvis der alligevel er nogen, der er blevet fyret og tænker: 'Jeg kan da godt give en hånd med i Netto', siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

quote Der er ingen tvivl om, at vi får behov for ekstra nye medarbejdere i de kommende uger.

Jens Juul Nielsen, Informationsdirektør, Coop

Hjælpen bliver nødvendig

I tirsdags meldte direktøren for Salling Group ud, at de vil få mangel på medarbejdere og nogle butikker muligvis vil lukke som følge af det.

- Vores medarbejdere er hårdt prøvet, og der er selvfølgelig lidt flere syge end normalt. Så på sigt kommer vi til at række ud og spørge om nogle af alle dem, der går hjemme, har lyst til korttidsansættelser i Netto, siger Per Bank, der er administrerende direktør i Salling Group. 

På Nettos hjemmeside kan man derfor finde et jobopslag til stillingen som korttidsansat.

Og hos Coop er de netop ved at kigge på, hvordan de kan forberede at tiltrække krafter til køledisker og kasseapparater 

 - Der er ingen tvivl om, at vi får behov for ekstra nye medarbejdere i de kommende uger. Vores medarbejdere i butikker i Hovedstadsområdet og det øvrige Danmark konkler løs, men de bliver selvfølgelig også syge ligesom alle andre, siger informationsdirektør hos Coop, Jens Juul Nielsen.