Royal Run vender tilbage i velkendt stil uden restriktioner

Den 12. september løber det meget populære motionsløb atter af stablen.

Når Royal Run til september vender tilbage, bliver det igen som en folkefest med masser af smil, bevægelse og fællesskab på tværs af aldersgrupper, landsdele og løbeform.

Den 12. september løber det meget populære motionsløb så at sige af stablen. Med udfasningen af de gældende corona-restriktioner lover arrangørerne, at deltagerne kan se frem til det fællesskab og den folkefest, som kendetegne eventet.

Royal Run blev første gang aflyst den 1. juni sidste år på grund af coronavirusens indtog i Danmark. Løbet blev i første omgang udsat til september 2020, men også den dato blev aflyst på grund af coronarestriktioner. Det samme skete tidligere på året, da løbet ikke kunne gennemføres som planlagt den 24. maj.

Derefter blev næste løbsdato 12. september. Og nu ser alt ud til at lykkes. Endda uden at skulle tage alt for meget hensyn til coronarestriktioner. 

- Det glæder os usigeligt, at Royal Run igen kan blive den helt særlige folkefest, hvor mange tusinder samles omkring motion, highfives med Kronprinsen og uformelt samvær siger Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og direktør i Danmarks Idrætsforbund, i en pressemeddelelse.

Royal Run bliver afholdt i København/Frederiksberg, Sønderborg, Aalborg, Odense og på Bornholm.

Flere tusinde løbere

Royal Run havde premiere i 2018 i forbindelse med Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag, og løbet blev med det samme et populært tilløbsstykke, som fik mange danskere op fra sofaen og ud i løbeskoene. 

Derfor var det med stor ærgrelse, at løbet i 2020 måtte aflyses på grund af corona – og i 2021 udsættes fra maj til september.

Næsten en tredjedel af deltagerne i Royal Run har ikke tidligere deltaget i et motionsløb. Blandt andet derfor er løbet en fantastisk begivenhed i visionen om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation, lyder det fra Otto Størup fra Royal Runs styregruppe og direktør i DGI.

- Nu ser vi frem mod september, og alle i Royal Run knokler sammen med de lokale foreninger og klubber på med at skabe endnu en succesoplevelse, hvor deltagerne får en tryg og festlig dag, som giver dem smil på læben og motivation til at snøre kondiskoene sammen med Kronprinsen og hans familie, siger Jens Otto Størup.

Fakta om Royal Run