Efter Royal Run: Flere melder sig ind i løbeklubber

På landsplan mister løbeklubberne medlemmer - Royal Run kan vende kurven.

Royal Run har nu to år i træk fået tusindvis af danskere til at trække i gummiskoene og løbe om kap med kronprins Frederik. 

Og flere af deltagerne bliver så vilde med asfalt-tramperiet, at de melder sig ind i en løbeklub.

Det viser tal fra DGI.

I foråret 2018 indgik DGI Storkøbenhavn et træningssamarbejde med 15 storkøbenhavnske løbeklubber op til Royal Run. Klubberne oplevede efter løbearrangementet en samlet fremgang på 509 medlemmer.

I 2019 ser tendensen ud til at fortsætte. DGI vurderer på baggrund af spørgeskemaundersøgelser blandt deltagerne ved Royal Run i København/Frederiksberg, at 409 har meldt sig ind i løbeklubber i Storkøbenhavn.

Events giver medlemmer

Det sker i en tid, hvor løbeklubberne på landsplan samlet set mistede 2.983 medlemme - det svarer til et fald på næsten seks procent. Udviklingen glæder event- og løbekonsulent i DGI Storkøbenhavn Henrik Nygaard.

- Det fortæller, at vi kan bruge events som anledning til at rekruttere medlemmer. Når store events som Royal Run er med til at skabe en hype om løb, er det en oplagt mulighed for klubberne for at vise, at de er her. Hvis klubberne samtidig er lidt fleksible i forhold til at målrette og tilpasse nogle træningstilbud, er der gode chancer for, at løbeklubber og løbere finder hinanden, siger Henrik Nygaard i en pressemeddelelse. 

Posen er rystet

Han mener også, at Royal Run har været en øjenåbner i forhold til klubbernes markedsføring og fokus på nye målgrupper. 

- Posen er blevet rystet i klubberne. De har skulle tænke i andre baner end den klassiske løbetur, siger Henrik Nygaard, der også glæder sig over, at flere løbere betyder flere løbetrænere i klubberne.

45.000 deltog i Royal Run i hovedstaden i år. Næste år afvikles Royal Run 2. pinsedag - 1. juni. 

Royal Run-effekten i tal