Royal Run udsættes igen - kronprins Frederik med særlig opfordring til tilmeldte

For tredje gang bliver Royal Run nu aflyst og udskudt på grund af coronapandemien.

Under de mørke vintermåneder har flere tusinde løbeglade borgere i hovedstadsområdet set frem til Royal Run i København og på Frederiksberg til foråret som et lyspunkt blandt nyheder om smittetal og coronamutationer.

Men tirsdag oplyser styregruppen bag Royal Run og kongehuset nu, at det store løbearrangement til maj bliver udskudt til 12. september 2021.

Og det er atter coronapandemien, der er årsag til at Royal Run nu udskydes for tredje gang, oplyser talsmand for Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen, der også er direktør i Danmarks Idrætsforbund:

quote Royal Run kan ikke nedjusteres og tilpasses corona-restriktioner i samme omfang som andre motionsløb

Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund

- Med den store usikkerhed, der er omkring corona-situationen, tror vi ikke, at vi allerede i maj måned kan gennemføre Royal Run i den størrelse og det format, der kendetegner begivenheden. Royal Run kan ikke nedjusteres og tilpasses corona-restriktioner i samme omfang som andre motionsløb, blandt andet fordi arrangementet skal kunne hænge sammen økonomisk, siger Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse.

Royal Run skulle have været afholdt de 24. maj 2021.

30.000 tilmeldte

Han tror på, at blandt andet vacciner og faldende smitte kan være med til, at Royal Run kan gennemføres på sikker vis og i tråd med gældende retningslinjer til efteråret. Den nye dato er fundet i samarbejde med klubber og foreninger - herunder løbeklubben Sparta i København - der er med til at arrangere den store begivenhed.

Royal Run 2020 skulle oprindeligt have løbet af stablen den 1. juni 2020, men blev udskudt til 6. september samme år. Det blev siden aflyst og udskudt til 24. maj 2021, og nu er der altså udsigt til at løbe i hovedstadens gader til efteråret.

Indtil videre er der 29.996 tilmeldte til den store løbetur, men de må altså holde træningen ved lige gennem både forår og sommer, før de kan snøre skoene og begive sig ud på den særlige løbetur, der som vanligt er anført af kronprins Frederik og familien.

Kronprinsen: Hold krop og sjæl i gang

I en video, som kongehuset har sendt ud i forbindelse med udsættelsen af Royal Run, siger kronprins Frederik, at det ikke er realistisk at gennemføre Royal Run med 70.000 deltagere i maj.

quote I mellemtiden skal vi sørge for at holde krop og sjæl i gang

Kronprins Frederik

- I mellemtiden skal vi sørge for at holde krop og sjæl i gang. Særligt lige nu i den mørke periode. Det giver overskud og velvære. Så jeg håber, at mange af jer vil bruge tiden frem til den 12. september på at fastholde den glæde ved motion og løb, som Royal Run allerede har bragt med sig. Vi ses!, lyder det fra kronprins Frederik.

Styregruppen bag Royal Run oplyser, at alle tilmeldte vil blive overflyttet til den nye dato, eller man kan vælge at få pengene refunderet. De tilmeldte få mere information om dette på mail i de kommende dage.

Fakta om Royal Run