Politiet: Fald ikke for dette nye svindelnummer

Ældre borgere i København og Nordsjælland bliver i øjeblikket ringet op af en person, der udgiver sig for at være fra politiet.

Det er ikke længere bare udenlandske numre, du skal være varsom med at besvare. Også politiets telefonnummer skal du nu være på vagt overfor.

Københavns Politi advarer om, at ældre borgere i øjeblikket bliver ringet op af en person, som udgiver sig for at være fra politiet.

Personen ringer fra Københavns Politis telefonnummer 33141448, hvilket kan skabe forvirring.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at det er et svindelnummer, slår politiet fast.

Personen prøver efter sigende at lokke informationer om NemID, nøglekort og pengeoverførsler ud af intetanende borgere.

- Det er et svindelnummer, skriver Københavns Politi på Twitter.

Samme problem i Nordsjælland

Også Nordsjællands Politi har modtaget lignende anmeldelser om en ukendt person, der forsøger at franarre ældre borgere deres personoplysninger.

Blandt andet er en 95-årig mand fra Hellerup også blevet kontaktet telefonisk, og det samme er en 78-årig kvinde fra Klampenborg og en 82-årig kvinde fra Holte. Ingen af dem hoppede dog på svindelnummeret.

- I flere af tilfældene fortalte manden de forurettede, at deres navne stod på en liste over personer, som var blevet hacket, og han derfor ville aflægge dem besøg for at undersøge dette nærmere, oplyste Nordsjællands Politi fredag i deres døgnrapport.

Grundet sammenfald i fremgangsmåden har Nordsjællands Politi en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsperson.

Nordsjællands Politi opfordrer i døgnrapporten til, at man ikke udleverer personlige informationer til ukendte personer.

- Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet.

- Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser, lyder det.

Også i begyndelsen af juni var der flere eksempler på borgere, der blev ringet op af en ukendt mand, som påstod at være ansat hos politiet.