Nordsjælland ramt af stribevis af tricktyverier - nu roser politiet ældre kvinde

Det gik blandt andet ud over en 88-årig mand, der blev bestjålet på åben gade.

Det forgangne døgn har budt på fem anmeldelser af tricktyveri eller forsøg herpå i Nordsjælland.

Den første episode udspillede tirsdag formiddag, da en 88-årig mand fik stjålet sit kreditkort ved Danske Bank i Hørsholm Midtpunkt.

Her henvendte en ukendt mand sig til den 88-årige og sagde, at han havde tabt en halvtredser på gaden.

Da den 88-årige ville kigge efter pengesedlen, lykkedes det den ukendte mand at stjæle hans kreditkort og efterfølgende hæve penge fra den 88-åriges konto.

Nordsjællands Politi beskriver manden som 30-45 år, 175 centimeter høj, almindelig af bygning, udenlandsk af udseende, blondt hår og iført en tynd, lys sommerjakke.

Slog til to gange i Hellerup

Få timer senere var den gal igen, da en tricktyv mellem klokken 12.45 og 12.50 var på spil hos Philip Pejse på Strandvejen i Hellerup.

Her kom en mand ind i forretningen, og mens han talte på et sprog, som medarbejderen i forretningen ikke forstod, lagde han et stykke papir på et bord, hvor medarbejderens mobiltelefon lå.

Da medarbejderen ikke kunne forstå, hvad manden sagde, bad han ham om at forlade forretningen. Han opdagede dog senere, at hans mobiltelefon var forsvundet.

Tricktyven beskrives som slavisk af udseende, 25 til 30 år, 180-185 centimeter høj, spinkel af bygning, brun i huden og med sort kort hår.

Senere på dagen blev der begået yderligere et tricktyveri i Hellerup. Denne gang mod en 71-årig kvinde fra Kongens Lyngby.

Hun havde mellem klokken 18 og 18.30 befundet sig i parkeringskælderen ved shoppingcentret Waterfront Shopping, hvor hun blev antastet af en spansktalende mand, da hun havde åbnet døren til sin bil.

Manden spurgte ind til prisen på et kølegitter og bad derefter om hjælp til at finde vej til et hospital. 

Da samtalen var blevet afsluttet, og manden var forsvundet fra stedet, opdagede kvinden, at hendes kortholder, som indeholdt diverse kort, var blevet stjålet.

Kvinder ringet op af falske betjente

Nordsjællands Politi har yderligere registreret to anmeldelser, hvor tricktyve tirsdag forsøgte at narre borgere over telefonen.

Det ene tilfælde er fra Skodsborg, hvor en 75-årig kvinde tirsdag morgen blev ringet op af en ukendt mand, som påstod at være ansat hos politiet.

Manden fortalte, at nogen havde forsøgt at misbruge kvindens NemID til at oprette et lån. Han tilbød at hjælpe kvinden med at oprette en krypteret konto og samle pengene fra alle hendes konti på denne.

Kvinden nåede at give manden oplysninger om et af hendes betalingskort, før hun blev opmærksom på, at der var tale om svindel.

Advarer borgere

I forbindelse med sagen advarer Nordsjællands Politi mod, at man giver person- eller kontooplysninger til folk, man ikke er sikker på, hvem er.

- Er man i tvivl, bør man altid kontakte det sted, som vedkommende siger, der ringes fra, for at sikre sig, at der ikke er tale om bedrageri

- Her er det vigtigt, at man selv finder organisationen eller virksomhedens hovednummer og ikke ringer til det telefonnummer, som der ringes fra eller som vedkommende i telefonen siger, man kan ringe på, skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Ældre dame får ros af politiet

Også en 79-årig kvinde fra Kokkedal fik tirsdag et opkald fra en tricktyv. Her var der tale om en mand, der kort før klokken 20 havde ringet kvinden op udgivet sig for at være fra politiet.

Ifølge manden skulle kvindens konto være ved at blive hacket, og han bad derfor om kvindens NemID-oplysninger. Dem nægtede kvinden dog at udlevere, og herefter lagde manden røret på.

Nordsjællands roser i den forbindelse kvindens vellykkede håndtering af situationen.

- Der skal lyde ros til kvinden for ikke at efterkomme mandens efterspørgsel af NemID-oplysninger, og Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til generelt ikke at udlevere personlige oplysninger til ukendte personer, skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Nordsjællands Politi gør derudover opmærksom på, at offentlige myndigheder aldrig beder om udlevering af NemID-oplysninger.