Tricktyv på spil i Nordsjælland: Sådan snører han de ældre

Flere borgere er den seneste tid blevet kontaktet af personer, som udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed for at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.

Forestil dig, at du bliver ringet op. En ukendt person i den anden ende af telefonrøret udgiver sig for at være politibetjent og beder dig om dine personoplysninger.

Det har været virkeligheden for flere ældre borgere i Nordsjælland den seneste tid.

Torsdag i denne uge var ingen undtagelse. Her modtog Nordsjællands Politi flere anmeldelser fra borgere, der var blevet forsøgt snydt af en ukendt mand, der udgav sig for at være fra netop politiet.

Det fremgår af politiets døgnrapport.

Den ene episode udspillede sig omkring klokken 15.15, da en 85-årig kvinde fra Klampenborg blev ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet.

Manden forsøgte at få kvinden til at udlevere sine personlige oplysninger. Dette nægtede kvinden dog at gøre, hvorefter samtalen blev afsluttet.

Tidligere på dagen var en 95-årig mand fra Hellerup også blevet kontaktet telefonisk af en mand, som udgav sig for at være fra politiet.

- Manden prøvede også her at få den 95-årige til at udlevere sine personlige oplysninger, hvilket denne dog ikke indvilgede i. Herefter blev opkaldet afsluttet, lyder det i døgnrapporten.

Muligvis den samme gerningsmand

Et lignede opkald modtog en 78-årig kvinde fra Charlottenlund klokken 15.00 samt en 82-årig kvinde fra Holte klokken 14.15.

- I flere af tilfældene fortalte manden de forurettede, at deres navne stod på en liste over personer, som var blevet hacket, og han derfor ville aflægge dem besøg for at undersøge dette nærmere, står der i døgnrapporten.

Der foreligger dog ikke nogen oplysninger om, hvorvidt manden efterfølgende skulle være dukket op.

Grundet sammenfald i fremgangsmåden har Nordsjællands Politi en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsperson.

Advarer borgerne

Flere borgere i Nordsjællands Politi er den seneste tid blevet kontaktet af personer, som udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed for at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.

Også i begyndelsen af juni var der flere eksempler på borgere, der blev ringet op af en ukendt mand, som påstod at være ansat hos politiet.

Nordsjællands Politi opfordrer i døgnrapporten til, at man ikke udleverer personlige informationer til ukendte personer.

- Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet.

- Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser, lyder det.

Tilbage i marts efterforskede Nordsjællands Politi en sag om en mand, der også udgav sig ud for at være ansat i politiet og derved fik adgang til et ældre ægtepars hus i Virum. Se eller gense indslaget.

Kort nyt.