Pernille Rosenkrantz-Theil peger på Sophie Hæstorp som overborgmester i København

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) håber, at partifællen Sophie Hæstorp Andersen vil stille op som kandidat til overborgmesterposten.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skriver på Twitter, at hun håber, at partifællen Sophie Hæstorp Andersen vil stille op som overborgmesterkandidat i København efter Frank Jensens exit.

Sophie Hæstorp er i dag regionrådsformand i Region Hovedstaden.

Flere iagttagere af dansk politik har tidligere nævnt Pernille Rosenkrantz-Theil som mulig kandidat til overborgmesterposten, men hun peger nu på Sophie Hæstorp Andersen.

"Personligt håber jeg, at Sophie Hæstorp vil stille sig til rådighed som OBkandidat i Kbh. Hun har en skøn sprød københavnerkant, er bragende hurtig i hovedet, kan lande politisk aftaler og har et forrygende socialt blik i alle tænkelige sammenhænge. My choice: Sophie Hæstorp!", skriver Pernille Rosenkrantz-Theil på Twitter.

Tirsdag meldte Mette Reissmann sig som den første til at blive kandidat til posten ved valget næste år. Mette Reissmann er tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet og desuden kendt fra TV3-programmet "Luksusfælden".

I øjeblikket er Lars Weiss fungerende overborgmester i København.

Politisk kommentator: Hæstorp er det varmeste navn

Onsdag aften kommenterede politisk ekspert hos Politiken, Kristian Madsen, på Reissmanns kandidatur til overborgmesterposten, som han ikke spåede mange chancer.

- Jeg tror, de er meget små realistisk set. Det er nogle andre navne, der tales om i Socialdemokratiet for tiden.

- Man kan også sige, at Mette Reissmann røg ud ved sidste folketingsvalg, så det er måske ikke den bedste anbefaling at have med i ryggen fra partifællerne, at hun skulle kunne skaffe alle de stemmer, der skal bevare overborgmesterposten, sagde Kristian Madsen onsdag.

Han pegede derimod på Sophie Hæstorp Andersen som det bud, der blev talt mest om i partiorganisationen netop nu.

- Det jeg hører som det helt varme navn nu er regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen, som på de indre linjer blandt organisationsfolk i Socialdemokratiet er den varme favorit, sagde Kristian Madsen.

Se hele interviewet med Kristian Madsen fra onsdag aften herunder:

Første kandidat har meldt sig på banen for at blive overborgmester i Dronningens by.