Hostel på Nørrebro åbner etage som nødherberg for hjemløse

Blå Kors har lejet en etage af A&O Hostel på Nørrebro, der nu giver 40 sengepladser som nødherberg til hjemløse.

Hjemløse med mangel på en sengeplads kan nu tjekke ind på et hostel på Nørrebro den kommende tid.

Blå Kors har indgået en aftale med A&O Hostel, der ligger på Nørrebro. Her har de lejet en etage af vandrehjemmet, der nu kan åbne som et nødherberg med 40 sengepladser fordelt på ti værelser med fire beboere på hvert af slagsen.

Det oplyser Blå Kors i en pressmeddelese.

- Vi har simpelthen fået en etage med 40 sengepladser fordelt på ti værelser til en rigtig god pris, fordi A&O Hostel gerne vil være med til at hjælpe, siger Sofie Weinreich Engell, der er leder af Gracekbh, som driver nødherberget. Gracekbh hører under Blå Kors.

A&O Hostel ligger på Tagensvej på Ydre Nørrebro.
A&O Hostel ligger på Tagensvej på Ydre Nørrebro.
Foto: A&O Hostel

Overnatningspladser til hjemløse har nemlig vist sig at være en mangelvare.

Med tiltagene mod spredning af coronasmitte er mange hjemløse nemlig blevet sendt ud på gaden igen for at herbergerne kunne leve op til anbefalinger om afstand og hygiejne samt lovgivningen om forsamlinger á maksimalt ti personer.

Da der på vandrehjemmet for det første er gode hygiejneforhold og for det andet bedre plads, mener Blå Kors, at det nye samarbejde kan slå to fluer med ét smæk.

- Både af hensyn til de hjemløse og af samfundshensyn er det her en rigtig god løsning. Nu undgår vi at have en stor gruppe mennesker gående rundt i København, der potentielt både kan smitte andre og hinanden, siger Sofie Weinreich Engell.

På Blå Kors’ nødherberger i København har der normalt været 40 personer på hvert herberg denne vinter. Disse kører nu med væsentligt nedsat kapacitet for at undgå, at brugerne af herbergerne stimler for tæt sammen og dermed øger risikoen for smitte med coronavirus.

Blå Kors og A&O Hostel er ikke det eneste eksempel på, at hjemløseorganisationer og overnatningssteder finder sammen i disse tider.

For nylig indgik Hus Forbi og Danhostel et samarbejde, hvor sælgere af bladet kan indlogere sig på et Danhostels mange vandrehjem til rabat – alt sammen betalt af Hus Forbi.

Foruden hostelordningerne har Københavns Kommune åbnet et nødherberg i Bavnehøjhallen i Sydhavnen med plads til 50 personer, mens herberget Sundholm har åbnet en ekstra etage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20200314-161223-3-1920x1280we

Danske sommerhusejere protesterer mod indrejseforbud til Sverige

def_thumb,50_percent

playTrods lave smittetal får Allerød ikke lov til at genåbne: "Det var en mavepuster"

20210128-204057-L-1920x1280we

Overblik: Her er regeringens genåbningsplan

20210208-102213-L-1920x1280we

Mette Frederiksen indkalder til corona-pressemøde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere