Forældre fik 10 børn til at bryde loven - så ringede politiet

Københavns Politi lavede onsdag morgen færdelskontroller ved en række skoler. Det resulterede i flere opkald til forældre, hvis børn manglede lys på cyklen.

De fleste ved nok, at man skal have lys på cyklen, når man bruger den i de mørke timer.

Desværre måtte politiet onsdag morgen sande, at det ikke er tilfældet for en række af de skolebørn, der onsdag vendte retur til skole.

quote Husk at have lys på cyklen for din og dine medtrafikanters skyld.

Københavns Politi

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

- Vi lavede i morges færdselskontroller ved flere skoler, bl.a. Søndermarksskolen på Frederiksberg, hvor vi i morgenmørket havde særligt fokus på lys på cyklerne, står der i opslaget.

"Få styr på det"

I forbindelse med kontrollerne standsede Københavns Politi ti børn, der ikke havde lys på cyklen. 

Og derfor fik deres forældre et opkald fra politiet med en simpel besked: Få styr på jeres børns cykellygter.

En opsang der ikke bare skal gavne børnene, lyder det i opslaget.

- Husk at have lys på cyklen for din og dine medtrafikanters skyld. Uden lys på kan du være svær at se i trafikken, skriver Københavns Politi på Twitter.

Sådan er reglerne

Far tog sagen i egen hånd

Manglende cykellygter er dog langt fra et nyt problem. 

I 2019 var Lasse Kjeldsen fra Hundested ofte decideret bange for at komme til at overse et barn på cykel uden lys på de mørke vintermorgener. Derfor besluttede han sig for at tage affære.

- I stedet for at gå på Facebook og skrive et surt opstød, så valgte jeg at sætte gang i en indsamling, så vi kan få lys på alle cyklerne. Jeg tog kontakt til nogle lokale virksomheder i området.

I løbet af 24 timer havde Lasse Kjeldsen fået tilsagn om 20.000 kroner til cykellygter, som resulterede i hele 170 cykellygtesæt, der kvit og frit gik til cykellygteløse børn.

Næsten halvdelen af dem, der kommer til skade eller mister livet i trafikken i København, er cyklister, viser en rapport fra Vejdirektoratet. Se mere i indslaget herunder:

Næsten halvdelen af dem, der kommer til skade eller mister livet i trafikken i København, er cyklister

Hvad undrer du dig over?