Børn bryder loven – nu sætter politiet ind på 27 skoler

Københavns Vestegns Politi sætter i den kommende tid fokus på lys på cyklen på 27 udvalgte skoler.

Politiet minder om, at det er vigtigt med cykellygter, når mørket sænker sig i den kommende måneder. Foto: Bjarke Bo Olsen/Ritzau Scanpix

Det kan være livsfarligt at glemme lys på cyklen i den mørke tid, vi er ved at træde ind i.

Hvert år kommer for mange cyklister kommer til skade i trafikken på grund af manglende cykellygter, og det får nu politiet til at minde forældre om, at de skal passe på deres børn.

Fra mandag og to uger frem vil færdsels- og lokalbetjente fra Københavns Vestegns Politi derfor tjekke cykellygter på 27 udvalgte skoler, før klokken ringer ind.

- De næste uger er vi ude på skolerne om morgenen for at sætte fokus på lys på cyklen, fordi stærke lys og gode reflekser kan være med til at undgå ulykker med cyklister i de mørke måneder. Sørg for, dit barn lyser godt op i mørket, siger politiassistent Marlene Bendix fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Læs også Sådan kan tågen koste dig 1000 kroner

Lygtetændingstiden gælder fra solnedgang til solopgang, som for tiden er fra ca. kl. 18 til 8 om morgenen.

Lys skal kunne ses på 300 meters afstand

En cykellygte skal ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og være synlige fra siden ifølge loven. 

- Vi glæder os til at dele information ud om lys på cyklen, tale med børn og voksne om sikkerhed i trafikken og forære et antal cykellygter og refleksveste væk, siger Marlene Bendix.

Læs også Uden cykellygter: Dorthe og Jan nåede at bremse og slap med skrækken

’Husk lygterne’-kampagnen afvikles i et samarbejde mellem kommuner og politi i ’Vestegnens Trafiksikkerhedsråd’ og skal med fokus, information og uddeling af cykellygter bidrage til at forebygge trafikulykker med cyklister i folkeskolealderen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik