Flere partier vil lukke gade ved Magasin for biltrafik

Enhedslisten, Alternativet og SF foreslår, at Lille Kongensgade i Indre By forbliver lukket for biltrafik, som den har været det under metrobyggeriet.

Metroselskabet er i disse måneder i gang med at overdrage de sidste byggepladsområder til Københavns Kommune og åbne op for gader, der i mange år har været spærret af for trafik.

Og står det til tre grønne partier i Københavns Borgerrepræsentation, så skal nogle af vejene forblive som under byggeriet – nemlig afspærret for biltrafik.

Enhedslisten, Alternativet og SF stiller således et forslag på mandagens møde i Teknik- og Miljøudvalget om at opretholde afspærringen af Lille Kongensgade i Københavns Indre By.

Her ønsker partierne, at lukningen af gaden for gennemkørende biltrafik opretholdes. Der er nemlig ingen grund til at åbne gaden for biltrafik igen.

- Københavnerne har vænnet sig til, at Lille Kongensgade er fredeliggjort trafikalt, og det sætter man stor pris på lokalt, hvor mange besøgende kommer til fods eller på cykel, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

- Derfor bør vi selvfølgelig lytte, når gadens erhvervsdrivende og ejendomsbesiddere har et ønske om at holde gaden fri for gennemkørende trafik. Jeg kan kun bakke op om, at bilerne ikke igen skal bruge Lille Kongensgade som smutvej, når vi får området omkring Kongens Nytorv tilbage, siger hun.

De tre partier bag forslaget peger samtidig på, at kommunen kigger på mulighederne for at reducere biltrafikken i Middelalderbyen.

Konservative er postive, men…

Hos De Konservative er partiets gruppeformand og medlem af teknik- og miljøudvalget, Jakob Næsager, umiddelbart positivt indstillet over for forslaget, men:

- Kun hvis det har et reelt formål. Der er ingen grund til at spærre veje af, fordi man bare gerne vil lukke nogle veje ned. Hvis der er et konkret formål med, for eksempel at etablere udendørs servering eller lignende, så er vi positivt indstillede over for det, siger Jakob Næsager til TV 2 Lorry.

Lille Kongensgade er et stræde på få hundrede meter, der går parallelt med Magasin du Nord.

Lille Kongensgade, som den så ud for efterhånden en del år siden.
Lille Kongensgade, som den så ud for efterhånden en del år siden.
Foto: Børge Lassen/Ritzau Scanpix

Partierne bag kommunens budgetaftalen for 2020 – som blandt andet tæller de tre forslagsstillende partier – har vedtaget at foretage en analyse, der skal se på mulighederne for at begrænse biltrafikken i hele København ved at indsnævre gader eller helt lukke dem for biltrafik.

Derfor mener de tre partier, at det ikke giver mening at genåbne Lille Kongensgade, hvis den så senere igen skal lukkes.

Udover den mulige lukning af Lille Kongensgade står Vester Voldgade til at blive afspærret for trafik. Teknik- og Miljøforvaltningen er netop nu i dialog med politiet om denne beslutning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere