Enormt hegn spærrer Malenes udsigt og mørklægger hendes bolig - Ingen vil tage ansvaret

På grænsen mellem Frederiksberg og Københavns Kommune står et midlertidigt støjreducerende hegn, som ingen vil tage ansvar for. Og det betyder, at Malene Krogh lige nu må leve i fuldstændig mørke.

For en måned siden flyttede Malene Krogh - sammen med sin familie - ind i en lejlighed i Carlsberg Byen.

Men med sig fik de en noget uventet nabo - nemlig et hegn, der stort set tager al dagslys fra lejligheden.

quote Selvom man kommer hjem klokken 13, så skal man tænde lyset, når man kommer ind ad døren. Og så sidder man og glor ind i sådan et hegn.

Malene Krogh

Allerede den dag, familien flyttede ind, gjorde hun opmærksom på hegnet og spurgte ind til, hvornår det ville blive taget ned. Det lykkedes dog ikke at få et klart svar andet, end at det ville blive fjernet på et ikke-angivet tidspunkt.

Trist syn

Hegnet er et støjreducerende et af slagsen, der blev opført, da Fristrup Hus/Tuxens Tårn skulle bygges.

Nu er byggeriet færdigt, og Malene Krogh er flyttet ind, men hegnet står der stadig, og det frustrerer den nye lejer.

- Selvom man kommer hjem klokken 13.00, så skal man tænde lyset, når man kommer ind ad døren, og så sidder man og glor ind i sådan et hegn, siger hun og fortsætter:

- Man kunne have kigget på Rahbek Allés flotte gamle bygninger. Jeg synes, at det er virkelig trist at se på. Det er ærgerligt, siger Malene Krogh til TV 2 Lorry.

Malene Krog i sin lejlighed. Selvom dette billede burde været lyst fra dagslyset, så er der stadig helt mørkt.
Malene Krog i sin lejlighed. Selvom dette billede burde været lyst fra dagslyset, så er der stadig helt mørkt.
Foto: TV2 Lorry

Hegnet står på grænsen mellem Frederiksberg og Københavns Kommune, og er blevet sat op af udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen, Carlsberg Byen P/S. 

Malene Krogh har både haft kontakt til Frederiksberg Kommune og Carlsberg Byen P/S, men det har ikke haft nogen virkning. For ingen vil tage ansvaret for det store hegn.

quote - Jeg synes det er rigtigt mærkeligt, at da de satte hegnet op, ikke havde fundet løsningen på, hvad der skulle ske bagefter.

Malene Krogh

Lige nu er Frederiksberg kommune, Københavns Kommune og Carlsberg Byen P/S nemlig i dialog om, hvem der har ansvaret for at tage hegnet ned, og sætte et nyt permanent hegn op.

- Frederiksberg Kommune er opmærksom på, at der er opsat et støjhegn mellem Børneinstitutionen Carlsvognen og Carlsberggrunden. Hegnet blev opsat i forbindelse med et byggeri på Carlsberggrunden, som nu er afsluttet. Hegnet har dog stadig den funktion, at den forhindrer, at børnene har adgang til en rampe til en parkeringskælder på Carlsberggrunden, skriver Frederiksberg Kommune i en mail til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Københavns Kommune er ansvarlig for byggetilladelsen i sagen. Frederiksberg Kommune er i dialog med Københavns Kommune samt Carlsberg Byen om, hvorvidt støjhegnet skal erstattes af et nyt hegn og placeringen af dette.

Københavns kommune har ikke ønsket at komme med en udtalelse i sagen, da de stadig er i gang med at komme til bunds i, hvad der skal ske herfra. De bekræfter dog alt dét, Frederiksberg Kommune skriver i ovenstående udtalelse.

Føler sig magtesløs

Det er samme billede Malene Krogh oplevede, da hun tog kontakt til de forskellige aktører. Hun er specielt træt af én ting

- Det frustrerende er, at den ligger stille. Der er ikke nogen, der kan sige noget, siger hun og uddyber:

- Der kan gå flere år, før de har tænkt sig at mødes og snakke om, hvad der skal ske, og jeg kan ikke gøre noget ved det, siger Malene Krogh.

Hverken Frederiksberg kommune eller Københavns kommune har kunnet svare TV 2 Lorry på, hvornår der kommer en afklaring af, hvem der skal tage hegnet ned, og hvem der skal sætte det permanente hegn op efterfølgende.