Elever skal flytte i pavilloner fire kilometer væk – forældre er i oprør

Forældre til børn på Ørestad Skole er utilfredse med, at Københavns Kommune har valgt at flytte elever ud i pavilloner - fire kilometer væk fra skolen.

02:51

Ørestad Skole har ikke plads til alle dens elever. Derfor kan Katrine Cornelius Mørkebergs datter Kleo få op til fire kilometer til skole fra næste år. Video: TV 2 Lorry

Der er sure miner hos forældrene på Ørestad Skole i København. Her har Københavns Kommune valgt at flytte omkring 150 elever ud i pavilloner nær Amager Fælled Skole, der ligger fire kilometer væk fra Ørestad Skole.

Og det er forældrene utilfredse med. Derfor har de blandt andet startet en underskriftsindsamling.

Læs også Bestyrelsesformand på Ørestad Gymnasium: "Vi vil ikke straffe eleverne"

- Jeg synes, det er en rigtig skidt politisk beslutning, hvor man gør børns liv til et tal i et Excel-ark, siger Katrine Cornelius Mørkeberg, der har datteren Kleo i 1. klasse, til TV 2 Lorry.

Det er endnu ikke besluttet, hvilke klasser der skal flytte i pavillonerne. For de børn der skal flytte, kan de se frem til treårig periode fra sommeren 2020, hvor der ifølge forældregruppen på Ørestad Skole ikke vil være adgang til en skolegård, idrætsfaciliteter eller faglokaler udover et fysiklokale.

Årsagen til udflytningen skyldes, at der er pladsmangel på Ørestad Skole, og for Kleos mor og far vil udflytningen give udfordringer i hverdagen.

- Det vil have en kæmpe betydning. Kleos far har en helt ødelagt ryg, så han vil ikke kunne hente og bringe hende i de tre år, fortæller hun.

Læs også Trods massive skoleprotester – kommune trumfer forældres ønske

Transportløsninger skal findes

Forældrene til børnene på Ørestad Skole har foreslået politikerne alternative løsninger til genhusning af de ekstra elever. Blandt andet har de foreslået at bygge barakker over en kanal tæt ved skolen.

Men de løsninger er blevet afvist af kommunen.

- Vi er optaget af at finde de løsninger, der ligger tættest på, men det har simpelthen ikke været muligt at komme tættere på, end vi er kommet her, forklarer Jesper Christensen fra Socialdemokratiet, der er Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune.

Her ses afstanden mellem Ørestad Skole og det sted på Islands Brygge, hvor pavillonerne skal stå. Foto: TV 2 Lorry

Politikerne og skolebestyrelsen arbejder på at finde transportløsninger for de børn, der de næste tre år skal gå i skole et andet sted.

Læs også Danmarks dyreste skolebyggeri: Sådan skal ny skole til 771 millioner se ud

Ingen bedre alternativer

Men selvom der bliver arbejdet for at gøre det nemmere for børnene at komme frem og tilbage, så er distancen stadig en udfordring, mener forældregruppen.

- Det er jo ikke den bedste beslutning i forhold til vores børn. Vi ser jo helst, at børnene går i skole tæt på deres område i og med, at de også har nogle interesser tæt på deres område, fortæller Marie Aimée, formand for skolebestyrelsen på Ørestad Skole.

Ørestad Skole har omkring 500 elever fordelt på 0. til 9. årgang. Skolen overtog i 2012 en ny bygning på Arne Jacobsens Allé. Foto: Malte Kristiansen/Ritzau Scanpix

Men ifølge borgmester Jesper Christensen er der ikke bedre alternativer.

- Vi vil jo gerne have løsninger så tæt på, som man overhovedet kan. Nu er der ved at være fyldt ud i Ørestad, de steder hvor der er blevet bygget. Så det er rigtig svært at finde nogle steder, hvor vi heller ikke bare med midlertidige løsninger kan fylde noget ind, afslutter Jesper Christensen.

Den 4. december får Katrine Cornelius Mørkeberg og Kleo svar på, om Kleos klasse er blandt de klasser, der skal flytte over i pavillonerne ved Amager Fælled Skole. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik