Trods massive skoleprotester – kommune trumfer forældres ønske

Dronninggårdskolen skal lægges sammen med Ny Holte Skole, og det er flere forældre utilfredse med. De føler sig ikke hørt af politikerne.

En skolesammenlægning i Rudersdal Kommune har skabt vrede blandt forældre i kommunen. Det drejer sig om Dronninggårdskolen og Ny Holte Skole, som begge ligger i Holte. Forældrene føler sig ikke hørt af politikerne i beslutningsprocessen.

De mangler en generel begrundelse for, at de to skoler skal lægges sammen.

- Det er svært for mig at se, at der skal komme noget bedre ud af en skolesammenlægning, fortæller Anders Berner, der har en datter på Dronninggårdskolen, til TV 2 Lorry.

Fysisk bliver skolerne liggende, hvor de i forvejen gør, og børnene bliver ved med at gå på den skole, de i forvejen er tilknyttet. Men sammenlægningen betyder, at de to skoler kommer til at høre ind under én ledelse.

Større økonomisk råderum

Ifølge en rapport udarbejdet af Rudersdal Kommune skyldes skolesammenlægningen, at der vil ske et fald i elevtallet på begge skoler. Det faldende elevtal vil give Dronninggårdskolen et økonomisk tab på 400.000 kroner over en tiårig periode, påpeger rapporten.

Men bliver Dronninggårdskolen lagt sammen med Ny Holte Skole, vil der blive dannet tre til fem færre klasser, hvilket vil give et økonomisk råderum på over 11 millioner kroner over ti år.

Den beregning overbeviser dog ikke forælderen Anders Berner.

- Der kan godt være en god grund til en skolesammenlægning. Vi kan bare ikke se den, og vi har bare ikke fået den. Vi vil gerne se tal og beregninger på, at den her kæmpestore omlægning holder i virkeligheden, siger han.

Forældre overset i beslutningsprocessen

En flok forældre har gennem en længere periode forsøgt at påvirke beslutningsprocessen i et forsøg på at undgå sammenlægningen af de to skoler.

De har over flere omgange stillet spørgsmålstegn ved beslutningen.

- Der blev lavet en politisk aftale i foråret, og så sætter man gang i en omfattende høringsproces, hvor flere forældre sender høringssvar ind, men ikke et eneste komma blev ændret (i den endelige rapport, red.), siger Morten Grothe-Kræmmergaard, der er med i forældregruppen mod skolesammenlægningen, til TV 2 Lorry.

Han tror ikke på, det er muligt at spare de penge, som kommunen har fremlagt i rapporten.

Men ifølge borgmesteren i Rudersdal Komunne, Jens Ive fra Venstre, er det netop de sparede penge, der sikrer en bedre fremtid for børnene på Dronninggårdskolen og Ny Holte Skole.

- Med beslutningen garanterer vi lokale skoletilbud tæt på alle. Skolerne får en bedre økonomi, og vi sikrer, at de ikke ”udhules indefra” af for mange klasser, men kan bruge pengene direkte på eleverne, så vi kan nå vores ambitiøse mål om læring og trivsel for alle, siger han i en pressemeddelelse.

Frygter lukning af Danmarks tredjebedste skole

Selvom forældre over en længere periode har forsøgt at påvirke sammenlægningen, blev den i onsdags en realitet, efter Kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune godkendte en skoleplan, der indebærer en fusion af skolerne.

Nu frygter flere forældre, at der på sigt vil ske en lukning af Dronninggårdsskolen, som målt på karaktergennemsnit rangerer som Danmarks tredjebedste skole.

Artikel fortsætter under billedet.

Demonstration foran rådhuset i Holte.
Demonstration foran rådhuset i Holte.
Foto: Anders Berner

- Vi frygter for en ekstra proces, hvor der skal laves en masterplan her i kommunen, og den, frygter vi, handler om, at der er nogle skoler, der skal lukkes. De (kommunen, red.) har forsikret os om det modsatte, men det er der ikke ret mange, der tror på, lyder det fra forælderen Morten Grothe-Kræmmergaard.

I rapporten udarbejdet af Rudersdal Kommune står der blandt andet:

”Der må forventes forholdsvis store vedligeholdelsesomkostninger til renovering af Dronninggårdskolen de kommende år samtidig med at de bygningsmæssigt ikke understøtter en nutidig praksis. Forvaltningen vil derfor anbefale, at der i forlængelse af sammenlægningen i forbindelse med den anbefalede Masterplan afdækkes mulighederne for en udfasning af Dronninggårdskolen.”

Men ifølge Jens Ive menes der med udfasning, at man vil tage skolens nuværende tilstand op til overvejelse.

- Det er rigtigt, at der er flere af Dronninggårdskolens bygninger, der trænger til en kærlig hånd. Her skal man finde ud af, om den skal renoveres, skal den overgå til andre formål, eller skal der bygges helt nyt, siger han til TV 2 Lorry.

Sammenlægning mellem Dronninggårdskolen og Ny Holte Skole træder i kraft den 1. august 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere