Danmarks dyreste skolebyggeri: Sådan skal ny skole til 771 millioner se ud

Danmarkshistoriens formentlig dyreste skolebyggeri kommer til at rumme en firsporet skole, en svømmehal og en idrætshal. Nu er planerne for offentliggjort.

771 millioner kroner.

Så mange penge har totalentreprenøren BAM Danmark A/S sammen med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll at rutte med, når de skal opføre danmarkshistoriens formentlig dyreste skoleprojekt til dato.

Parterne er netop blevet offentliggjort som vindere af konkurrencen om at skulle bygge Arenakvarterets Skole i Ørestad, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Den nye skole, der skyder op som nabo til Royal Arena, bliver en firesporet med skole, der også skal rumme en madskole, en idrætshal og en svømmehal.

Øverst i artiklen kan du bladre dig igennem billeder og se, hvordan skolen kommer til at se ud.

- Skolen er Københavns hidtil største skolebyggeri og er meget mere end blot en skole. Svømmehallen og idrætshallen inviterer københavnerne indenfor og vil myldre af liv - også efter skoledagen er slut. Jeg glæder mig meget til at give byen et nyt fællesrum for læring, sport og fritid, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Artiklen fortsætter efter billedet...

Arenakvarterets Skole i Ørestad kommer også til at rumme en svømmehal og en idrætshal.
Arenakvarterets Skole i Ørestad kommer også til at rumme en svømmehal og en idrætshal.
Foto: Rubow Arkitekter og Nøhr & Sigsgaard Arkitekter

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) påpeger, at den kommende skole vil tilføre Ørestad en række nye faciliteter, som vil være med til at styrke lokalområdet.

- Sammen med de andre skoler i området får vi nu endnu bedre rammer for leg og læring for vores børn og unge og samtidig helt nye muligheder for aktivitet også i fritiden, siger han.

Arenakvarterets Skole i Ørestad

Netop fritidsaktiviteter hører under kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkildes (Å) metier. I pressemeddelelsen udtaler hun, at det er vigtigt at skabe rammer, der rummer hele børnelivet, når der bygges nyt.

- Derfor glæder jeg mig over, at der med det nye byggeri i Arenakvarteret er tænkt over at binde skole, idræt, fritidsliv og madlavning sammen. Og så ser jeg frem til, at Ørestad snart får nye idrætsfaciliteter, som både kan bruges af elever og foreninger, siger Franciska Rosenkilde.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Den nye skole, der skyder op som nabo til Royal Arena, bliver firesporet og ventes færdigbygget i 2023. 
Den nye skole, der skyder op som nabo til Royal Arena, bliver firesporet og ventes færdigbygget i 2023. 
Foto: Rubow Arkitekter og Nøhr & Sigsgaard Arkitekter

Arenakvarterets Skole i Ørestad er ikke den første skole, totalentreprenøren Bam Danmark A/S får på sit CV. Tidligere har de stået i spidsen for den nyåbnede Europaskolen i Carlsbergbyen.

Byggeriet ventes at stå færdigt og klar til at tage imod skoleelever i 2023.