Byret dømmer fængselsstraf til bagmænd i sag om hvidvask for 353 millioner kroner

To mænd i trediverne har tilstået deres rolle i en omfattende sag om hvidvask af 353 millioner kroner – nu er de blevet idømt fængselsstraffe.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

To mænd på henholdsvis 34 og 38 år er i dag blevet idømt seks års fængsel i en sag om hvidvask af 353 millioner kroner ved Københavns Byret.

Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Mændene blev anholdt den 11. juni af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

De to mænd har ifølge dommen fungeret som bagmænd i et stort svindelnummer, der har snydt statskassen for flere hundrede millioner kroner.

De to mænd har tilstået deres rolle i den store sag, som de fredag blev idømt fængselsstraffe for.

I samme sagskompleks er to andre mænd blevet idømt straffe på henholdsvis fem års fængsel og to år og seks måneders fængsel. Dommen faldt for blot en måned siden.

Læs også Alarmerende tendens: Børn udlåner deres konti til hvidvask

- Der er foretaget en hurtig og grundig efterforskning, som har gjort det muligt at skabe klarhed over sagen på et tidligt tidspunkt. Det har betydet, at de to mænd har erkendt deres roller som bagmænd i sagen.

- De er blevet præsenteret for sagens beviser, og det har medført, at de har valgt at tilstå. Sammenholdt med straksdommene den 4. juni er der tale om en særdeles hurtig sagsbehandling, som vi er yderst tilfredse med, udtaler Nathalie Ghiorzi Elias, der er senioranklager hos SØIK.

Læs også Seks anholdt for svindel og hvidvask for 220 millioner kroner

Flere politikredse og instanser involveret

I sagen har SØIK foretaget en række anholdelser, ligesom der er foretaget ransagninger af enkeltpersoner og virksomheder på en lang række adresser.

Det er sket som led i optrevlingen af et kriminelt netværk med tråde til udlandet, som har snydt statskassen for et trecifret millionbeløb gennem brug af fiktive fakturaer og hvidvask.

Der har i sagen været et efterforskningssamarbejde mellem Nordsjællands Politi, Særlig Efterforskning Øst og SØIK. Dertil har der været et samarbejde med Særlig Kontrol i Skattestyrelsen.

Flere personer og selskaber er fortsat sigtet, og efterforskning fortsætter i sagen, som forventes at være færdigefterforsket senere på året.

Læs også 45-årig kvinde fængslet for hvidvask af 105 millioner kroner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik