Seks anholdt for svindel og hvidvask for 220 millioner kroner

De seks personer er anholdt efter ransagninger på 22 adresser i tre politikredse i Sjælland.

Seks personer er blevet anholdt i en sag om formodet moms- og skattesvindel og hvidvask for omkring 220 millioner kroner.

Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse.

To af de seks forventes fremstillet i grundlovsforhør torsdag med krav om fængsling. Alle seks anholdte er danske statsborgere.

SØIK har onsdag formiddag foretaget ransagninger på 22 forskellige adresser på Sjælland. Det er sket både hos virksomheder og privatpersoner, oplyser SØIK.

- Vi mener, de anholdte jar relation til en gruppering og et netværk, som er yderst professionelt, siger Christian Jakobsen vicepolitiinspektør i SØIK til TV 2.

Han oplyser, at SØIK også har samarbejdet med internationalt politi og internationale myndigheder, men han ønsker ikke at oplyse i hvilke lande.

Christian Jakobsen kan ikke oplyse, om der sker flere anholdelser i sagen.

- Nu skal vi lige kigge på det materiale, vi har beslaglagt ved ransagningerne, siger han.

Fiktive fakturaer

De seks anholdte er mistænkt for den omfattende millionsvindel, som skal være foregået med fiktive fakturaer i en række selskaber.

- Det er en meget alvorlig sag, hvis vi har personer, der snyder statskassen for et trecifret millionbeløb, og derfor ser vi på sagen med stor alvor, siger Christian Jakobsen.

- Der er tale om en større efterforskning, hvor både Skattestyrelsen og flere politikredse har bidraget til optrevlingen af et omfattende svindelnummer. Det er vores opfattelse, at personerne i netværket har forsøgt at udvide og øge svindlen, indtil de blev stoppet i dag, siger Christian Jakobsen.

Sagen er efterforsket i et samarbejde mellem Nordsjællands Politi, Særlig Efterforskning Øst og SØIK. Desuden har Særlig Kontrol i Skattestyrelsen været involveret.

- Kædesvig er et af vores store fokusområder i Særlig Kontrol i Skattestyrelsen, og vi har et godt og tæt samarbejde med politiet og anklagemyndigheden, herunder SØIK, siger Katrine Krone, underdirektør i Skattestyrelsen.

Typisk eksempel på kædesvig

TV 2's kriminal- og retsreporter Astrid Søndberg forklarer, at sagen er et typisk eksempel på kædesvig.

- Kædesvig er en svindelkarrussel, hvor firmaer med stråmands-direktører indgår i en svindel-karrussel, hvor de bestiller falske fakturaer på kryds og tværs, og hvor pengene ofte bliver ført ud af landet til sidst, siger Astrid Søndberg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik