Tarteletfestival vender tilbage til København

Der er tarteletter så langt maven og øjet rækker, når Tarteletfestival igen besøger København til oktober. Denne gang med plads til endnu flere tarteletelskere.

Sidste år blev der spist omkring 7000 tarteletter til Københavns Tartelet- og Ølfestival. Foto: David Leth Williams - ritzau Scanpix

Er du en tarteletfreak, så kan du godt begynde at gøre plads i maven til masser af de små sprøde og cremede tarteletter, når Tarteletfestivalen igen indtager København den 13. oktober 2018.

Festivalen havde sin debut i hovedstaden sidste år med så stor succes, at de i år har udvidet, så der nu er plads til 1200 spisende gæster.

Og traditionen tro skal butterdejshapserne, der serveres ad libitum, skylles ned med danskproduceret specialøl. Festivalen regner med at der i løbet af arrangementet bliver spist omkring 7000-8000 tarteletter.

Læs også Mums: Tarteletfestival kommer til København

Et ønske om en ny dansk tradition
Arrangørerne bag festivalen drømmer om, at makkerparret - tarteletter og specialøl - kan blive ny dansk tradition.

- Vi har en drøm om at skabe en dansk version af ”Oktoberfest”. Ægte dansk råhygge med borde/bænkestemning og rødternede due. Masser af god stemning med konkurrencer, sing a long og søm og hammer. Det skal være for alle, og man kan komme som man er - i hverdagstøj, klædudtøj eller festtøj, siger en af arrangørerne, Mesut Dursun til TV2 Lorry.

Sådan så det ud sidste år, da festivalen blev afholdt henover en hel weekend. Foto: Københavns Tartelet- og Øl Festival

Det er ikke kun den klassiske, danske ret, der serveres. Der vil også spillet livemusik med coverversioner af danske klassikere, der kan sætte gang i en fest. 

Mesterskab i tarteletspisning
I løbet af dagen vil der være flere konkurrencer, hvor en af dem går ud på at finde Københavns mester i tarteletspisning.
Den, der kan spise tre store tarteletter med hønsekød hurtigst, kan den 13. oktober 2018 kalde sig Københavns mester i tarteletspisning. 

- Og det foregår med kniv og gaffel - det skal se ordentlig ud, siger Mesut Dursun. 

Rekorden for at spise de tre tarteletter var sidste år på 1 minut og 14 sekunder. 

Festivalen arrangeres af Circle Company og Dursun Cunsult i samarbejde med Carlsberg.

Københavns Tartelet- og Ølfestival holder i år til på Docken i Nordhavnen. Du kan finde flere informationer på www.kbhtarteletfestival.dk.

Læs også 1000 tarteletter til en 10'er blev revet væk

02:05

Her til et andet tarteletarrangement ved Torvehallerne i København.

Luk video

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?