1000 tarteletter til en 10'er blev revet væk

Landhandlen Omegn i Torvehallerne serverer tarteletter hver torsdag. I dag kostede de 10 kroner og på rekordtid blev 1000 stykker solgt.

00:30

Video: Emil Enemark Sørensen - TV 2 Lorry

- Det er jo en klassisk dansk spise, som man typisk kun får hjemme hos sin mor eller mormor.

I den flere hundrede personers lange kø til tarteletter hos Omegn står Morten Haubro og Buster Pedersen og slikker sig om munden.

Det dufter godt, og det ser også meget godt ud. Men vi er glade for, vi ikke står bagerst i køen.

Morten Haubro & Buster Pedersen, Fysikstuderende, Københavns Universitet

Til daglig læser de fysik på Københavns Universitet, men i dag blev fridagen fejret med et billigt tilbud på tarteletter til frokost.

- Det dufter godt, og det ser også meget godt ud. Men vi er glade for, vi ikke står bagerst i køen, lyder de fra de to fysikstuderende så snart salget begyndte ved middagstid kl. 12.00.

Omegn serverer ugentligt torsdagstardeletter fra 12-19, men i anledning af konceptets fødselsdag serverede de i dag 1000 tarteletter til en 10'er - en begivenhed, der fik mere end 1000 mennesker til at trykke 'deltager' på Facebook, og i alt kom ud til flere hundrede tusinde mennesker på det sociale medie.

Læs også Mums: Tarteletfestival kommer til København

Begivenheden var sat til at vare frem til kl. 19, men allerede fem timer inden, måtte Omegn melde udsolgt.

- Jeg skal ærligt indrømme, at jeg på forhånd havde valgt navnet "1000 tarteletter til en 10'er" fordi de rimede, og at jeg bare havde regnet med at skulle lave 500, siger indehaver af Omegn Martin Petersen.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg på forhånd havde valgt navnet "1000 tarteletter til en 10'er" fordi de rimede, og at jeg bare havde regnet med at skulle lave 500.

Martin Petersen, Indehaver, Omegn

- Men da jeg så interessen, skyndte vi os at gøre klar til 1000 stk.

Hos Omegn serveres en tartelet, som man kender den i Danmark. Dog med den undtagelse, at der ikke er asparges sammen med kyllingekødet i den hvide sovs, men i stedet et udvalg af sæsonens grønt. 

- Vi laver det, som folk forbinder med en tartelet. Oprindeligt er ordet fransk og betyder "lille tærte" som er en dessertret med frugt i, men for mig er en rigtig tartelet med kylling og opbagtsovs med grøntsager i, siger indehaver Martin Petersen.

Læs også I Torvehallerne koster et brød 50 kr: "Det er lidt sindssygt"

For Morten Haubro og Buster Pedersen gjorde det dog ikke så meget, at der manglede asparges i dagens udgave. Tarteletskallen var hjemmebagt og sprød, og smagen var mere nuanceret end bare smagen af salt, som de selv beskrev det.

- Den er meget bedre end det, vi normalt har fået. Men vi vil ikke lægge skjul på, at det med den lave pris i dag nok var hovedårsagen til, at vi kom herned, siger de.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?