Så du hjemløse Simon i TV ? I dag er det de hjemløses dag

En optælling har vist færre hjemløse på gaden - men hjemløse Simon mener , at tallet er stigende. Dagen i dag sætter fokus på hans og andres situation

02:33

Vinteren er på vej og et stigende hjemløse tilbringer natten på gaden i København. Det viser den seneste nattetælling fra Projekt Udenfor. Men det faktiske tal er langt højere. Det vurdererer en af de hjemløse selv - her dagen før Hjemløsedagen igen skal sætte fokus på de hjemløses vilkår og deres udfordringer i hverdagen.

Vi har vænnet os til dem - så meget, at vi ofte ikke ser dem i gadebilledet, når de hutler sig igennem tilværelsen på bænke, i kroge og hjørner - eller - når de er heldige - på en varmestue eller på et herberg.  Men de er der - de hjemløse. I dag er det FNs internationale fattigdomsdag - den markeres her i landet blandt andet som Hjemløsedagen.

På TV 2 Lorry i aftes fortalte 29-årige Simon Nielsen om sin tilværelse på gader og stræder. En optælling gennemført af Projekt Udenfor i sidste måned viste et antal på 170 personer, der overnattede på gaden  - og det var rent faktisk et fald i forhold til året før, hvor en lignende optælling gav et antal på 196. Men optællingen foregik i et mindre område (der manglede mandskab til at tælle) - og Simon Nielsen mener selv, at tallet reelt er langt større.

-De fleste der ligger udenfor og sover, de vil jo ikke findes, så de lægger sig et sted, hvor de kan være i fred, siger han.

Læs også Regeringen vil spare penge på Københavns hjemløse

 

Man er bare glad for et sted hvor der er læ

Simon Nielsen

Sidste vinter var der større fokus på hjemløse end normalt - efter en trist sag, hvor en 46-årig hjemløs mand en råkold vinterdag blev fundet død  i en vinduesniche på Købmagergade - en af Københavns travleste gågader. Og nu nærmer en ny vinter sig.

-Man er bare glad for et sted, hvor der er læ, lyder det fra Simon Nielsen.

Hjemløsedag i dag

I dag er det FNs internationale fattigdomsdag. Her i landet markeres det  af foreningen Hjemløsedagen, som er en sammenslutning af en lang række af landets største sociale organisationer.

Temaet for i år er 'Kom indenfor' og derfor inviteres alle byens borgere indenfor på Rådhuspladsen i København, for at få et indblik i, hvordan det er at leve som hjemløs i hovedstaden.

Arrangementet foregår fra 12 til 16, og der vil blandt andet være musik af Stig Møller, Aske Jacoby med band og Hjemløsekoret.

 

Læs også Efter kontanthjælpsloft: Herberger frygter flere hjemløse

Arrangementet har sin egen side på Facebook, hvor du kan læse mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik