Regeringen vil spare penge på Københavns hjemløse

Et forslag fra regeringen lægger op til at fjerne 58 millioner kroner fra socialt udsatte i København. Flere sociale tilbud er truet af lukning, lyder det fra Kirkens Korshær.

Siden år 2003 har Københavns Kommune årligt modtaget 58 millioner kroner fra staten fordelt på to puljer. Pengene er øremærket til drift af tilbud til socialt udsatte. Men det kan snart være slut.

Et forslag fra regeringen lægger nemlig op til at fjerne de faste årlige tilskud.

Sker det, vil det få store konsekvenser for de tilbud der findes til udsatte borgere i København, mener Københavns socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen.

- Det betyder jo konkret at vi skal ud og lukke nogle af de tilbud vi har til de allersvageste. Det er både dem der er under misbrugsbehandling, men det er også dem der er hjemløse. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor man vil ramme de allersvageste i vores hovedstad, siger han til TV 2 Lorry.

Den påstand bakkes op af Lotte Molsing der leder Kirkens Korshærs sociale arbejde i København:

- Hvis vi ikke får de her tilskud i fremtiden, så bliver vi jo nødt til at finde pengene et andet sted. Det betyder, at vi må lukke noget andet, og det betyder, at vi må skære ned på noget andet, siger hun til TV 2 Lorry.

Frank Jensen har nu skrevet et brev til social- og indenrigsudvalget, hvori han opfordrer dem til at gå i mod forslaget. Da der findes et loft for det antal kroner, en kommune må bruge på service til borgerne, kan Københavns kommune nemlig ikke bare lukke hullet på 58 millioner kroner med penge fra opsparingen.

- Hvis der sker en nedskæring på 58 millioner kroner, så kommer det til at gå ud over nogen. Det kan så ramme de allersvageste, eller vi kan vælge, at det skal ramme vores skolebørn og vores ældre. Og jeg tror altså ikke, at der er politisk flertal for at overføre de her store ekstra nedskæringer til resten af København, siger han til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere