Elefanthus-mursten solgt for højt beløb

96 mursten fra det gamle Elefanthus i Zoo er solgt på auktion.

En mursten koster typisk under 10 kr., men hvis du er interesseret i en mursten fra det gamle Elefanthus i København Zoo så må forberede dig på slippe med flere hunderde kroner. 

Det gamle Elefanthus er nemlig for mange noget ganske særligt - og der var også store protester fra både borgere og politikere, da det kom frem at København Zoo ville rive det gamle Elefantshus i Zoo ned. Men den 31. maj gik gravkøerne i gangt med nedrivningsarbejdet. 

96 mursten fra det gamle elefanthus er siden blevet solgt på auktion hos Lauritz.com. 

Elefanthuset

Murstenene blev solgt med en messingplakette og måler 10*23*6 centimeter. 

Den dyreste sten blev solgt for 1950 kroner, oplyser Københavns Zoo. 

Sammen med de 96 mursten solgte København Zoo også en elefant skulptur af Kristian Hornslet samt ni litografier af Erik A. Frandsen. Tilsammen indbragte effekterne 102.810 kroner uden hammerslagsgebyr og salær, som Lauritz.com donerede. 

- Der har været en stor interesse for både at støtte op om de kommende planer med panda-byggeriet, men der er sikker også nogen, som har slået til fordi, det er sjovt at have en speciel souvenir fra Zoologisk Have, siger Sami Widell, der er arrangementschef i Zoologisk Have i København.

Pengene fra auktionen går ubeskåret til det nye pandaanlæg, som er tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG) samt Schønherr Landskabsarkitekter. 

Sådan så det ud, da gravkøerne gik i gang med at nedrive Elefanthuset:

 

 

 
 
Foto: Lauritz.com
 
 
Foto: Lauritz.com
Sammen med de 95 mursten solgte Københavns Zoo også en elefant skulptur af Kristian Hornslet samt ni litografier af Erik A. Frandsen. 
Sammen med de 95 mursten solgte Københavns Zoo også en elefant skulptur af Kristian Hornslet samt ni litografier af Erik A. Frandsen. 
 
 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere