Counter Strike-holdet North efterlyser it-genier

Esportsholdet North efterlyser it-studerende, der kan hjælpe dem i den hårde konkurrence.

Det danske Counter Strike-hold, North, har taget utraditionelle metoder i brug for at vinde verdensherredømmet inden for esport.

North har startet en talentkonkurrence, hvor man efterlyser it-studerende, der skal hjælpe med at stille holdet lidt stærkere end konkurrenterne.

- Væksten i esport betyder, at konkurrencen skærpes. Der kommer flere store organisationer med store ambitioner. Det betyder, at vi må tænke kreativt, hvis vi skal have en fordel. Og netop kreative er vores it-studerende i Danmark kendt for at være, siger CEO i North, Christian Sørensen.

quote Selvom esport er på alles læber, og branchen er i udvikling, så mangler der stadig den professionalisme i optakt og træning, som man ser i traditionel sport. Det kan gøres meget bedre.

Christian Slot, Norths kommunikationschef

De it-studerende skal udvikle deres bud på træningssoftware, der kan gøre Norths spillere endnu bedre. Norths kommunikationschef, Christian Slot, forklarer, at it-genierne blandt andet kan hjælpe med at forberede taktik op til en kamp.

Han mener ikke, at det er snyd at bede om hjælp udefra:

- Det kan sammenlignes med fodboldspillere, der, når de forbereder sig på en kamp, får stukket et videoklip i hånden med den spiller, som de spiller overfor. Det er lidt det samme i CS:GO, hvor man også spiller en position på en bane. Der kan man måske lave noget software, der kan optimere den enkelte spillers muligheder overfor den andens, siger han.

North blev stiftet i 2017 og er ejet af FCK. North har hold, der spiller både FIFA, Apex Legends og CS:GO.

Artiklen fortsætter under videoen:

Se vores søndagsmagasin om drengene fra North, der blev stiftet i 2017.

Aldrig set før

Christian Slot har fulgt esport de sidste 15 år, og han har ikke før set noget lignende - hverken herhjemme eller i udlandet.

- Selvom esport er på alles læber, og branchen er i udvikling, så mangler der stadig den professionalisme i optakt og træning, som man ser i traditionel sport. Det kan gøres meget bedre, siger Christian Slot.

Han håber, at der er nogle it-studerende derude, der er med på Norths idé:

- Vi tror på, at der sidder nogle unge mennesker, der har interesse for programmering, som spiller counterstrike, når de kommer hjem fra universitetet. De kunne ligge inde med nogle gode idéer. De danske it-studerende er gode til at tænke ud af boksen, siger han.

North udvælger en række projekter, som går videre til en talent-dag. Her vil et dommerpanel udvælge den allerbedste idé.

De eller den studerende, der vinder, får lov til at videreudvikle på sin idé i samarbejde med North.

Du kan ansøge om at være med her.