Københavnsk e-sportshold har fået nok af hadefulde beskeder

Spillerne i den københavnske Esport-organisationen North modtager ofte hadefulde beskeder. Nu siger de fra over for den hårde tone på nettet.

”Død over alle, der har det mindste at gøre med jeres stinkende organisation” er bare noget af det, som spillerne i e-sport organisationen North må lægge skærm til.

Det kommer nok bag på de færreste, at tonen er hård på internettet. Det er heller ikke en undtagelse blandt gamere og esportsspillere, og nu siger North, der har verdensstjerner i spillene CS:GO og FIFA, stop.

På Facebook og Twitter har North gjort opmærksom på, at tonen er blevet for voldsom, og at det er på tide, at der bliver sat en stopper for den hadefulde tale på nettet.

- Formålet med opslaget er at gøre opmærksom på, at der bliver talt for grimt. Nogle vil måske bare sige: 'Det er internettet, det må man finde sig i'. Men det er vigtigt for os at sige, at det ikke er alt, man skal finde sig i, siger Christian Slot, pressechef i North, i mail til TV 2 Lorry.

quote Der er mange hårde beskeder, men de værste er klart dem, der skriver, at man skal dø, eller at de håber, man får kræft

Casper ”cadiaN” Møller, holdleder på Norths CS:GO hold

Vil sætte fokus på problemet

Hos North håber man at kunne sætte fokus på problemet, og det er de tilsyndeladende ene om. Opslaget har nemlig fået stor bevågenhed og er i skrivende stund blevet delt omkring 6.000 gange på Twitter.

- Opslaget har pt. fået 5 millioner visninger og 650.000 kommentarer af folk – blandt andet de store esport-organisationer, der støtter budskabet. Det er virkelig fedt, uddyber Christian Slot.

Casper ”cadiaN” Møller, der er holdleder på Norths CS:GO hold, har altid oplevet den hårde tone bag skærmen. Han mener, at tonen er blevet forstærket af internetkulturen. Han håber dog, at der nu vil komme mere fokus på problemet.

- Vi kan jo selvfølgelig ikke ændre verden med et opslag på de sociale medier, men vi kommer heller ingen steder uden at gøre noget, siger han til TV 2 Lorry.

Oplever det ugentligt

Casper ”cadiaN” Møller får tit de ondsindede beskeder. Beskederne tikker typisk ind i forbindelse med de turneringer, han og hans holdkammerater spiller omkring hver anden uge.

- Der er mange hårde beskeder, men de værste er klart dem, der skriver, at man skal dø, eller at de håber, man får kræft. Selvom jeg efterhånden er ret hærdet, så påvirker det da én på en eller anden måde. Det tror jeg da, alle kan sætte sig ind i, forklarer Casper ”cadiaN” Møller i mailen.

Holdet spiller i weekenden i Polen om at kvalificere sig til Counter-Strike ligaen Major.   

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere