Borgmester vil have total røgfri skoletid i København

Ingen elever på de københavnske folkeskoler skal ryge i skoletiden - heller ikke hvis de forlader matriklen. Sådan lyder et nyt politisk forslag.

Det skal være slut med at pulse løs på smøgerne i frikvarteret i de københavnske folkeskoler. Helt slut. Forbuddet skal dermed også gælde, hvis eleverne forlader skolernes matrikel. 

Det foreslår Jesper Christensen fra Socialdemokratiet, der er børne- og ungdomsborgmester i København. 

- Rygning er ekstremt sundhedsskadeligt, og derfor skal skolerne være røgfrie i hele skoletiden. Vi ved, at de unge påvirker hinanden til at ryge, og at alt for mange unge begynder at ryge. Vi ser, at unge i frikvarteret går over på den anden siden af gaden for at ryge, ned til bageren eller bag buslæskuret. Børn og unge skal simpelthen bare ikke ryge, når de er i skole, siger han. 

I dag er er røgfri skoletid valgfrit

Det er i forvejen ulovligt for børn og unge under 18 år at købe cigaretter, så derfor ser børne- og ungdomsborgmesteren forslaget som en naturlig forlængelse af loven.

- Når børn og unge under 18 år ikke må købe cigaretter og tobaksvarer, så giver det slet ikke mening, at vi ser gennem fingre med, at de ryger i skoletiden, uanset om det foregår på eller uden for skolen, siger Jesper Christensen.

Rygning i folkeskolen

Det er indtil videre valgfrit for skolerne i København, om de vil indføre en total røgfri skoletid. Kun tre folkeskoler har indført det. Og det er altså det, som børne- og ungdomsborgmesteren også vil have de resterende til. I så fald skal de enkelte skolebestyrelser have ansvar for at fastsætte sanktioner, hvis rygeforbuddet ikke bliver overholdt. 

Børne- og ungdomsudvalget i København skal drøfte borgmesterens forslag på det første møde efter sommerferien.

Unge rygere i København og på landsplan

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere