Københavnsk værtshus forarger med gratis fyraftenscigaretter

Københavnsk værthus skaber forargelse med gratis cigaretter og rygestartskurser. Trist måde at markedsføre sig selv på, mener Kræftens Bekæmpelse.

Er det forsvarligt, når et værtshus, der nyder popularitet blandt unge mennesker, lokker kunder til med gratis fyraftenssmøger?

Svaret er et stort og rungende nej, hvis man spørger Kræftens Bekæmpelse.

quote Det er trist måde at markedsføre sig selv på.

Niels Them Kjær, Kræftens Bekæmpelse

Men det er lige netop, hvad værtshuset Musen & Elefanten på Vestergade i det indre København gør.

Facebook-siden Røgfri Fremtid, der er et tiltag, som Kræftens Bekæmpelse står bag, har i denne uge delt et billede af et skilt fra det københavnske værtshus Musen & Elefanten, der lokker med netop en gratis cigaret til sin fyraftensøl. Det er et billede, der har affødt en del forargelse i kommentarsporet.

Kræftens Bekæmpelse er stærke modstandere af et sådant tiltag.

- Det synes vi ikke er en god idé. Vi er imod alle former for tobaksreklamer, for vi ved, at reklamer får flere mennesker til at begynde med at ryge. Det er trist måde at markedsføre sig selv på, siger Niels Them Kjær, der er projektschef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.

På barens hjemmeside kan man læse, at stedet også arrangerer såkaldte "rygestartskurser", hvor man den første tirsdag i hver måned kan lære at ryge cigar.

- Det er enormt uetisk at lære folk at ryge. Og cigarer og cigaretter er mig bekendt lige kræftfremkaldende. Jeg synes, alle former for markedsføring, der involverer tobak, er uetisk, siger Niels Them Kjær.

Stopper med at uddele gratis cigaretter

quote Vi har efter TV2 Lorrys henvendelse sikret os, at arrangører og medarbejdere samt ledelse på Musen og Elefanten er klar over, at den slags tiltag ikke længere må finde sted.

Skriftligt svar fra REKOM

Kritikken får nu stedet til at lukke ned for uddeling af gratis cigaretter. Det oplyser REKOM, der er koncernen bag værtshuset i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

- Musen og Elefanten er et traditionsrigt, gammelt københavner-værtshus. Der må ryges på stedet, og det er der mange af vores gæster, der er rigtig glade for. Men vi er blevet opmærksomme på, at Musen og Elefanten har tilbudt gratis cigaretter til kunder.

- Den slags happenings er tiden løbet fra, og de er ikke tråd med de signaler, vi gerne vil sende som en moderne forlystelsesvirksomhed. Derfor har vi efter TV2 Lorrys henvendelse sikret os, at arrangører og medarbejdere samt ledelse på Musen og Elefanten er klar over, at den slags tiltag ikke længere må finde sted, lyder det skriftlige svar.

I denne uge kunne Politiken fortælle, at tobaksgiganten British American Tobacco målrettet går efter at markedsføre cigaretter til unge i det københavnske natteliv.

Unge og rygning

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Overvægt

Kostvejleder hitter på Instagram: "Min krop er ikke en klam ting, andre skal bedømme"

Overvægt

Fed, klam og doven: I hovedstaden taler vi grimt til overvægtige

Rygning

Parti med nyt forslag: Her skal rygning være forbudt

ipiccy_image

playIdan løb non stop i 24 timer: "Det var hårdest klokken tre om natten"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere