Kommunerne vil have helt røgfri skoler og arbejdspladser

Kommunernes Landsforening foreslår, at alle kommuner indfører røgfri skole- og arbejdstid - fuldstændig som man allerede har gjort det i Gladsaxe.

Alle danske skoleelever skal forbydes at ryge både på matriklen og uden for skolens grund i skoletiden.

Det samme skal gælde for ansatte på alle kommunale arbejdspladser i de timer, de er på arbejde. Både på arbejdspladsen, under transport, og når de arbejder hjemme.

Sådan er det allerede i enkelte steder i Danmark - herunder i Gladsaxe - men nu vil Kommunernes Landsforening ifølge Politiken have samtlige af landets 98 kommuner til at tage stilling til røgfri skoletid og arbejdstid. 

Opfordrer til særlig indsats

Opfordringen kommer i et nyt forebyggelsesudspil fra Kommunernes Landsforening.

- Rygning er den enkeltfaktor, der har størst negativ betydning for danskernes sundhed. Derfor opfordrer vi nu alle kommuner til at gøre en særlig indsats for at få flere til at stoppe med at ryge og færre til at begynde.

- Røgfri skole- og arbejdstid er gode redskaber til at nå de mål, siger socialdemokraten Thomas Adelskov, der er formand for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening, til Politiken.

79 støtter røgfri skole

Hvis landets kommuner vælger at indføre røgfri arbejdstid, har de opbakning blandt noget af befolkningen. Det viser en ny holdningsundersøgelse blandt danskerne lavet af Megafon for Politiken og TV2.

Her erklærer 40 procent sig enige i, at der bør indføres røgfri arbejdstid, ikke bare på kommunale arbejdspladser, men også private.

Røgfri skoletid er der endnu større opbakning til. Ifølge en meningsmåling fra Kræftens Bekæmpelse lavet i november af Kantar Gallup støtter hele 79 procent idéen, mens kun ni procent er imod.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Brystkræft

playRegion lovede bod og bedring - men corona giver fortsat forsinkede svartider på brystkræftscreeninger

Kira Pumali

playKira har startet netværk for ulykkelige mødre: Vi skal tale om det

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere