Nyt vaccinationscenter på vej i landets hårdest ramte kommune

Region Hovedstaden og Ishøj Kommune forhandler om at gøre Ishøj Idrætscenter til vaccinationscenter på Vestegnen de kommende måneder, skriver udvalgsformand på Facebook.

Borgere på Vestegnen kan nu øjne muligheden for at lade sig vaccinere mod coronavirus i Ishøj Idrætscenter.

På Facebook skriver formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ishøj Kommune, Merete Amdisen (S), således, at “Ishøj Kommune og Region Hovedstaden lige nu (er) i fuld gang med at forhandle en aftale om at bruge Ishøj Idrætscenter til vaccinationscenter på Vestegnen.”

“Det vil betyde en nærhed i sundhedstilbud for borgerne i Ishøj", skriver hun.

Det er i forvejen besluttet, at Region Hovedstaden placerer to vaccinationscentre i København, et i Hillerød, et i Ballerup og et på Bornholm. I Region Sjælland skal der ligge fire vaccinationscentre - et af dem skal ligge i Skalstrup ved Roskilde.

quote Det vil betyde en nærhed i sundhedstilbud for borgerne i Ishøj

Merete Amdisen (S)

Vaccinerne er ifølge Merete Amdisen kommet Region Hovedstaden hurtigere i hænde end forventet, og derfor har regionen spurgt et ukendt antal kommuner, om de har faciliteter, der kan bruges som vaccinationscentre.

Her skal vaccinationscentrene i hovedstadsområdet ligge:

Artiklen fortsætter efter kortet...

Skal dække Vestegnen

Merete Amdisen oplyser til TV 2 Lorry, at hun blev bekendt med forespørgslen mandag formiddag, og at det gik “meget hurtigt,” inden aftalen blev en realitet mandag eftermiddag. Der er dog ikke givet håndslag på planerne endnu.

- Vi er så langt, at regionen har været ude at besigtige Ishøj Idrætscenter, og de har sagt, at de gerne vil være der. De er ved at planlægge, hvordan de kan bygge centeret op inde i hallerne. Men papiret er ikke underskrevet endnu, siger Merete Amdisen til TV 2 Lorry.

Ifølge Merete Amdisen er der mulighed for, at der i alt skal være to vaccinationscentre på Vestegnen. De skal med udgangspunkt i Hvidovre Hospital dække det, der hedder planområde syd i regions-termer - det svarer til alle kommuner på Vestegnen med undtagelse af Rødovre.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Ishøj Idrætscenter
Ishøj Idrætscenter
Foto: Google Maps

Tættere er lettere

Udvalgsformanden glæder sig på borgernes vegne til, at et vaccinationscenter ser ud til at skyde op i Ishøj Kommune, der både aktuelt og siden krisens start er den kommune i landet med flest smittede per 100.000 indbyggere.

- Jo tættere borgerne i Ishøj er på et center, jo lettere er det for de borgere at blive vaccineret. Jeg har en interesse i, at flest muligt tager vaccinationen.

- Derudover skal vi som kommune hjælpe dem, der ikke selv kan tage til et vaccinationscenter, med transport. Det bliver nemmere. Og så er der også en tryghed i at lade sig vaccinere et sted, man kender, siger Merete Amdisen.

Hvad betyder det, når du skriver, at I forhandler med Region Hovedstaden?

- Region Hovedstaden kommer til at lægge beslag på vores idrætsfaciliteter, og vi ved ikke, hvor længe det varer. Vi forhandler ikke om økonomisk kompensation, men vi vil gerne være sikre på, at hallerne fremstår i samme stand, når de forlader dem, som da de fik dem, siger Merete Amdisen.

Rammer idrætslivet

Hvad kommer det konkret til at betyde for idrætslivet i Ishøj?

- Vi skal gentænke nogle af de tilbud, der normalt er i hallerne. Nogle skal måske have mere spilletid udendørs eller flyttes til skolehaller, så vi ikke lægger idrætslivet helt dødt, siger Merete Amdisen, der endnu ikke ved, om alle tre haller i Ishøj Idrætscenter skal bruges til at vaccinere.

Det ventes, at beboere på alle plejehjem i Region Hovedstaden er tilbudt den første vaccination senest den 7. januar, mens man i Region Sjælland forventer, at alle plejehjemsbeboere, der ønsker det, er vaccineret fredag den 8. januar.

I begge regioner begynder man derfor de kommende dage at vaccinere den næste målgruppe, der blandt andet indbefatter ældre borgere, der ikke bor på plejehjem, men både har personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet.

Dermed kan der inden længe blive heftig aktivitet i regionernes vaccinationscentre - og altså sandsynligvis også i Ishøj Idrætscenter.