Bilka laver pant-donation til udsatte

Som en del af et større initiativ har Bilka i Ishøj valgt, at kunder nu kan donere deres pant til foreningen Næstehjælperne, der blandt andet sørger for mad og tøj til udsatte.

Tomme sodavandsflasker og øldåser er ikke bare tom emballage, som du kan få et par håndører for, når du panter dem i dit lokale supermarked.

For i Bilka har de nemlig valgt at give deres kunder mulighed for at donere deres pant til lokale formål. Og det betyder at dine tomme flasker og dåser kan ende med at være en stor hjælp til lokalforeninger i din by.

Det gælder blandt andet i Bilka i Ishøj, hvor kunderne har valgt, at du med et tryg på pantknappen kan støtte Næstehjælperne, der hjælper udsatte borgere med blandt andet mad og tøj.

Og det er et koncept, som kunderne allerede nu har taget godt imod.

quote Næstehjælperne gør simpelthen en kæmpe indsats for de borgere, der ikke har særlig meget. 

Martin Reinholdt, Varehuschef, Bilka, Ishøj

Valgt efter afstemning

En afstemning på Bilka Ishøjs Facebookside skulle afgøre, hvilken forening pant-donationerne skal gå til. Her vandt Næstehjælperne stort. Og det kommer ikke bag på varehuschef Martin Reinholdt, der har et godt bud på, hvorfor de blev valg.

- De fylder så meget her i byen. Næstehjælperne er alle steder. De sørger for alt fra julehjælp til aktiviteter for udsatte familier. Og det betyder meget for folk, siger Martin Reinholdt og fortsætter:

- De gør simpelthen en kæmpe indsats for de borgere, der ikke har særlig meget. 

quote Det er en gave, at kunderne har valgt, at de her donationer skal gå til os i Næstehjælperne. Vi er helt vildt taknemmelige. Vi synes, det er helt fantastisk.

Henriette Flindt Madsen, Frivillig, Næstehjælperne

"Helt fantastisk"

Hos Næstehjælperne kan de heller ikke skjule deres begejstring for, at netop de er blevet udvalgt til at modtage de mange pant-donationer. 

- Det er en gave, at kunderne har valgt, at de her donationer skal gå til os i Næstehjælperne. Vi er helt vildt taknemmelige. Vi synes, det er helt fantastisk, siger Henriette Flindt Madsen, der er frivillig i Næstehjælperne. 

Pengene falder ifølge hende et tørt sted. Og de skal blandt andet gå til at hjælpe endnu flere udsatte.

- Vi kan for eksempel hjælpe nogle af de folk, der står uden mad. Vi kan hjælpe dem, der ikke har råd til at holde børnefødselsdag. Og så kan vi sørge for, at endnu flere kan få julehjælp, fortæller Henriette Flindt Madsen til TV 2 Lorry. 

Fordobler donationen 

Konceptet løber til foråret 2021, hvorefter beløbet vil blive gjort op. Bilka har dog også besluttet, at de vil fordoble donationen, før pengene går direkte til de udvalgte foreninger. Og i Ishøj betyder det, at Næstehjælpen kan se frem til en endnu større håndsrækning.

- Vi er meget taknemmelige for det her samarbejde med Bilka i Ishøj. Det at de dobler op viser, at de støtter op om det arbejde vi laver, siger Henriette Flindt Madsen.

Og står det til varehuschef i Bilka Ishøj, så fortsætter samarbejdet, når pant-donationerne gøres op i foråret. 

- Vi håber rigtig meget, at vi kan få lov til at forlænge det her koncept. Men det må tiden vise, fortæller Martin Reinholdt til TV 2 Lorry. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere