Efter milliondonationer fra private: Nu får by stort idrætsanlæg

Egedal Byråd sætter gang i planerne om en ny idrætshal i Ølstykke, der nu sendes i udbud.

Den nye hal i Ølstykke bygges op ad den eksisterende hal. Foto: Jens-Peter Madsen ApS Rådgivende Ingeniører.

Godt nyt sportsudøvere i Egedal Kommune: En spritny og topmoderne idrætshal med tilstødende sportsanlæg er på trapperne.

Byrådet har netop frigivet midler og godkendt planerne for idrætskompleksset i Ølstykke til 16,3 millioner kroner, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Nu sættes der gang i en udbudsrunde, så en lokalplan kan blive udarbejdet, og så kan idrætsanlægget ellers står klar i slutningen af 2022.

Størstedelen af de 16,3 millioner, som projektet koster, kommer dog fra private donationer. 10 millioner kroner har kommunen modtaget i privat gave fra en donorkreds med rødder i foreningslivet i Ølstykke.

Læs også Ny sportshal i Ølstykke er et skridt nærmere

Men byggeplanerne sker primært, fordi kommunen har solgt tilstrækkeligt jord i området, så en indtægt er sikret.

- Det er glædeligt, at vi i kommunen har fået indtægter ind på salg af jord, og nu kan igangsætte et byggeri af en ny hal i Ølstykke. Den private gave fra borgere i Egedal er desuden helt afgørende for, at vi kan finansiere en ny hal. Jeg er stolt over, at vi i Egedal har borgere, der har lyst til at investere i vores kommune, siger Charlotte Haagendrup (K), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

- Der har længe været udtrykt ønske om at udbygge halkapaciteten i Ølstykke, hvor særligt vores idrætsforeninger oplever et stort pres på faciliteter i eftermiddags- og aftentimerne, og nu kan vi alle glæde os til den nye hal.

Selvom størstedelen af pengene til byggeriet kommer fra private, bliver kommunen dog bygherre på projektet og fremtidig ejer af hallen.

Den nye hal skal primært bruges til håndbold, men skal også danne ramme om fodbold, volleyball, gymnastik og andre indendørs idrætsgrene.

Især håndbold populært er Ølstykke, hvor klubben HØJ Håndbold har et hold i den næstbedste herrerække og et damehold i den tredjebedste række.

Foruden idrætshallen er der i projektet er også mulighed for at lave en mindre udendørs fitnesspark, en parkourbane og en klatrevæg.

Når en entreprenør til projektet er fundet, skal der udarbejdes og vedtages en ny lokalplan for området, og når den er vedtaget, kan byggeriet gå i gang. Idrætsanlægget forventes at stå klar til brug i december 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik