Skateboardlegende skaber kommunal skatepark med unge

Legenden og en af skateboardhistoriens "grand old men" indviede lørdag Hørsholms nye skatebane, som han selv har været med til at skabe.

Lyden af rullende hjul mod beton og asfalt og det - for nogen - velkendte "klik", når skateboardet rammer underlaget, fylder snart endnu mere i Hørsholm.

Nu er kommunens nye skatebane nemlig blevet indviet - og det endda med en verdensstjerne som trækplaster.

Således stod Rune Glifberg, der har været fuldtidsskater igennem mere end to årtier, nemlig bag snoreklippet og indvielsen af den nye bane, som han selv har designet.

Det skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

Den nye bane er en udskiftning af den sorte del af skatebanen i Hørsholm.

- Lige siden vi lavede den første skatebane, har det været et klart mål at inddrage de unge i processen. Med denne nye bane har vi taget brugerinvolvereingen til nye højder, og engageret Danmarks vel nok bedste skater Rune Glifberg, til at undersøge, udfordre og synliggøre de unges ønsker og behov.

- Rune har sammen med en gruppe skatere tegnet, omplaceret og gentegnet banen, for endelig at finde det præcise flow, som skaber den bedste bane. Vi ved nemlig af erfaring, at det det skal være skatere som bygger til skatere – så man sikrer de fede curves i banen, udtaler Henrik Duus Rosengreen, som er centerchef for Kultur, IT og Digitalisering i Hørsholm Kommune.

Derfor valgte Hørsholm Kommune at indgå samarbejde med design- og entreprenørfirmaet "Glifberg + Lykke", som Rune Glifberg og designeren Ebbe Lykke står bag.

- Egentligt havde vi workshop, design, aftaler og levering på plads i efteråret 2020, men grundet covid-19 opstod der pludselig mangel på stål, hvilket har forsinket processen en del. Men nu er vi klar til at levere - og jeg kan garantere, at det bliver en virkelig fed bane, som vi er meget stolte af at give tilbage til de unge og sætte på vores CV, siger Ebbe Lykke.

På trods af at den nye bane er designet til stedet og indgår som en naturlig del af den lavere liggende betonbane, er den faktisk flytbar.

- Opdraget fra Hørsholm Kommune gik på, at den skulle være mobil, hvis man senere vil benytte arealet til et andet formål. Derfor står den på et stålfundament, som er relativt let at samle og skille ad. 

- Således kan man pille den ned og stille den hvor som helst. Stålet garanterer også en meget lang levetid med minimal vedligeholdelse – så det er lidt en win-win situation, siger Ebbe Lykke.

Lørdag blev skatebanen indviet med tricks og show af Rune Glifberg og de bedste skatere, scootere og BMX'ere i Danmark.