Skatepark til ni mio. kr. endelig indviet efter flere år

En skatepark under Bispeengbuen på grænsen mellem København og Frederiksberg har stået tom i tre år trods en pris på knap ni millioner kroner - men nu er den endelig taget i brug.

8,8 millioner kroner.

Det blev den endelig pris på X-Hall, som er den nyetablerede indendørs skatepark, der ligger i et tunnelrør under Bispeengbuen

X-Hall har stort set stået klar siden 2016, men flere benspænd betød, at åbningen blev trukket i langdrag.

Men nu kan skateglade københavnere endelig udfolde sig på de kurvede ramper efter års ventetid. For nylig åbnede X-Hall, som fremover har åben mellem 15 og 21 på hverdage og fra 14 til 19 i weekenden, og tirsdag blev parken officielt indviet med skateboard-opvisning og borgmester-taler.

Problemerne med X-Hall begyndte at tårne sig op, da projektet viste sig at være meget dyrere end først antaget.

Til at begynde med afsatte Københavns Kommune 4,8 millioner kroner til etableringen af skateparken, men senere måtte kommunen tilføje yderligere 3,2 millioner kroner, da byggeriet viste sig at koste mere end det budgetterede.

Dryppede med tjære fra loftet

Men det var stadig ikke nok. Københavns Kommune måtte igen hoste op med et stort beløb, da det dryppede med tjære fra loftet. Pris: 800.000 kroner.

Det hjalp heller ikke på forsinkelserne, at der også var en del juridisk, der skulle på plads. Bispeengbuen ligger på grænsen mellem Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, og det skabte administrative problemer, erkendte byudviklingschef ved Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, Mads Kamp Hansen, tidligere på året over for Min By.

- Det, der gør det her projekt vanskeligt, er, at det ligger på grænsen mellem Frederiksberg og København på et areal, der tilhører Vejdirektoratet, under en bro, som tilhører Banedanmark. Derfor er der rigtig mange tandhjul, der skal gå i hak, for at tingene kan gå op. Vejdirektoratet er ikke så vant til, at der bliver bygget faciliteter på deres veje, og Banedanmark er ikke så vant til, at der bliver bygget noget under deres broer, der skal have ibrugtagningstilladelser, så der har været mange benspænd i forhold til at få alle de her instanser til at spille sammen, lød forklaringen fra Mads Kamp Hansen.

Glæde hos borgmestre

Københavns Kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å) er glad for, at hun nu kan byde skaterne officielt velkommen.

- Det er ingen hemmelighed, at X-hall har været længe ventet. Så meget desto større er glæden derfor nu, hvor vi kan fejre, at stedet er åbnet for byens skatere. Et aktivt fritidsliv kræver, at vi har gode steder at udfolde os på. Og med skateanlægget her kan skatemiljøet i dén grad udfolde sig. Det er stort, siger hun i en pressemeddelelse.

På den anden siden af kommunegrænsen er der også begejstring at spore hos Frederiksbergs 1.viceborgmester, Jan E. Jørgensen (V).

- X-hall er et stort og meget imødeset bidrag til hovedstaden og dens tilbud til alle de skaterinteresserede unge – og endnu et skridt i retning af mere liv i området. Jeg håber, at X-hall kommer til at være et sjovt og udfordrende mødested, som skaterne bliver glade for, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere