Nu må fire kommuner åbne for skoler og liberalt erhverv - kun Ishøj står lukket tilbage

Genåbningen blev udskudt i Halsnæs Kommune som følge af for høje smittetal - nu må børnene igen komme i skole, og de liberale erhverv må igen åbne.

En glædelig nyhed er landet i Halsnæs Kommune. Børnene kan nemlig endelig komme tilbage i skole efter nedlukning - og det sker allerede fra den kommende mandag.

Det skriver borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (S), på sine facebookside.

Borgmesteren forklarer, at han har været i dialog med erhvervsminister Simon Kollerup og folketingsmedlem Rasmus Stoklund Holm-Nielsen om skolernes genåbning.

'På mandag den 12. april åbner skolerne i Halsnæs Kommune igen. Det skyldes, at smitten med coronavirus de seneste dage har været faldende. Myndighederne har derfor givet Halsnæs Kommune grønt lys til, at børnene kan komme tilbage i skole,' skriver Steffen Jensen.

Han påpeger, at det er vigtigt, at kommunen holder fast i indsatsen for at smittetallet forbliver lavt, da det er præmissen for, at skolerne kan åbne.

Nyheden om, at skolerne åbner igen, betyder, at alle børn, der går i 0.-4. klasse skal møde op i skole fra mandag den 12. april. Fra 5. klasse og op skal børnene møde ind på skift efter en plan, som den enkelte skole melder ud på AULA.

Også liberale erhverv kan igen åbne

Skolerne er ikke det eneste, der genåbner i Halsnæs Kommune mandag. Det gør de liberale erhverv også.

På grund af den stigende smitte blev genåbningen af både skoler og liberale erhverv udskudt i fem danske kommuner - herunder altså Halsnæs Kommune.

Det har hele tiden været planen, at disse skulle åbne den 12. april. Og det er nu blevet bekræftet, at det også sker, meddeler Steffen Jensen.

'Nu sker det! Fra på mandag den 12. april kan du igen komme til frisøren, få en massage eller benytte et af de andre liberale erhverv i Halsnæs Kommune,' skriver han.

Også Brøndby, Fredensborg og Gladsaxe må åbne

Også tre andre kommuner, hvis genåbning blev udskudt, får lov at åbne liberale erhverv mandag den 12. april. Det gælder Brøndby, Fredensborg og Gladsaxe, står der i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

- Rigtig mange erhvervsdrivende har sukket efter at åbne dørene op for deres kunder igen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan fortsætte genåbningen i 97 ud af 98 kommuner, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

- Udviklingen bekræfter, at de midlertidige nedlukninger og den stærke indsats fra lokalsamfundene har haft en effekt, men vi er naturligvis ikke i mål før alle virksomheder kan holde åbent. Derfor vil der fortsat være hjælp at hente, hvis coronakrisen lukker ordrebøgerne.

Ishøj er nu den eneste kommune i Danmark, der fortsat er lukket ned frem til 16. april.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

hurtigtest lyntest kviktest næsepodning

Nu kan du springe et trin over: Ny app skal gøre det lettere at kvikteste

20210125-114354-L-1920x1246we

playHøje smittetal tvinger Hørsholm til at lukke erhvervslivet igen

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere