Region vil vaccinere 30.000 borgere på mandag i stor trykprøve

Og der er forsat ledige tider.

Der kommer gang i vaccinesprøjterne i hovedstadsområdet på mandag, når Region H vil trykprøve dens vaccinationskapacitet.

Her vil vaccinationscentre og praktiserende læger forsøge at vaccinere over 30.000 borgere i en såkaldt storskala-vaccination.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at alle regionens vaccinationscentre er med i en storskala-vaccination.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til den store indsats, da det vil være medvirkende til mindsket smitte i samfundet.

- Samtidig er det et rigtigt vigtigt skridt for genåbningen af samfundet. Det kan vi gøre, fordi vi kan tilbyde endnu flere borgere at blive vaccineret i den kommende tid, hvor der bliver leveret mange vacciner til landet, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Fortsat ledige tider

Region Hovedstaden oplyser samtidig, at der fortsat er ledige tider til vaccinationen på mandag, og at bookingen er mulig for borgere, der har fået en invitation i e-Boks.

4.000 af vaccinerne vil være fra Moderne, og dem står de praktiserende læger i Region Hovedstaden for at give. De resterende vil modtage Pfizer-BioNTech-vaccinen, som gives i vaccinationscentrene.

Hvis regionen når målsætningen om at vaccinere 30.000 borgere på mandag, vil det samtidig være det klart største antal på én dag, siden vaccinationsindsatsen blev påbegyndt i slutningen af december måned.

Hidtil har regionen ikke krydset grænsen på 10.000 vacciner på en dag, fremgår det af Statens Serum Instituts overvågning af vaccinationsindsatsen. Til sammenligning vaccinerede regionen under 4.000 det seneste døgn.

- Jeg glæder mig til igen at afprøve maksimal kapacitet i vaccinationscentrene – denne gang i alle centrene på samme dag, udtaler Helene Bliddal Døssing, der er konstitueret vicedirektør i Akutberedskabet med ansvar for vaccination, og fortsætter:

- Vi har en masse dygtige medarbejdere i vaccinationscentrene og vi er alle klar til, at Danmark får endnu flere vacciner, så vi kan få danskerne vaccineret. Og denne storskala-dag skal vi bruge til at tjekke og forbedre arbejdsgangene.

Her ligger Region Hovedstadens store vaccinationscentre

Anden storskala-vaccination

Det er anden gang, at Region Hovedstaden forsøger sig med en såkaldt storskala-vaccination.

Ved den første storskala-vaccination i slutningen af februar blev der i Region Hovedstaden vaccineret 7.500 i de to vaccinationscentre i Ballerup og Øksnehallen i København.

Mandag markerer desuden første gang, at et nyt vaccinationscenter i Snekkersten nær Helsingør tages i brug.

Den store vaccinationsindsats mandag er et landsdækkende foretagende, hvorfor de andre regioner også her vil forsøge at få så mange som muligt vaccineret.

Ifølge Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender kan borgere i aldersgruppen 60-64 år fra mandag slutte sig til de andre befolkningsgrupper og blive vaccineret.

Den seneste oversigt over vaccinationsindsatsen fra Statens Serum Institut viser, at 14,1 procent af befolkningen – omkring hver syvende borger – har påbegyndt vaccinationen. Godt halvdelen af dem er færdigvaccinerede.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Coronavirus grafik

Nu åbnes der for besøg på bosteder i flere kommuner - sådan ser det ud hos dig

Spørg Os - Store vaccinedag_SpOs_Top_v

Stor forskel lokalt: Derfor er der færrest vaccinerede i København

20180104-173549-1-1920x1281we

Barer og værtshuse åbner også 21. april

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere