Borgmester: Vestegnsbørn kommer måske ikke i skole før sommerferien

Med et notorisk højt smittetal på vestegnen frygter Albertslunds borgmester, at børnene i kommunen slet ikke kommer i skole før sommerferien. Nu stiller han spørgsmålstegn ved, om det er rimeligt.

Stod det til Albertslunds borgmester, kom alle byens børn i skole med det samme, men myndighederne vil det anerledes, og en ny regel skaber bekymring på borgmesterkontoret.

Hvis en kommunes incidenstal har ligget på mere end 200, må kommunens skoler lukke ned. På Vestegnen har incidenstallet længe været højt, og derfor frygter borgmesteren nu, at kommunens børn slet ikke når at komme i skole før sommerferien.

quote Nogen må tage politisk stilling til det rimelige i, at børnene i Albertslund ikke kommer tilbage i skolerne før sommerferien

Steen Christensen (S), borgmester i Albertslund Kommune

- Vi har jo notorisk ligget på et højt incidenstal på den københavnske vestegn, og jeg kan godt være bekymret for, om der bliver mange skoledage for eleverne både i Albertslund og på hele vestegnen, siger Albertslunds borgmester, Steen Christensen (S).

Borgmesteren har ikke den store tiltro til, at kommunen kan holde incidenstallet på under 200 i længere tid ad gangen, siger han:

- Så det kan jo afstedkomme, at der bliver meget få skoledage til børnene i Albertslund og på den københavnske vestegn frem til sommerferien.

"Gør, hvad vi kan"

Da dele af landet åbnede tirsdag den 6. april, havde borgerne i Albertslund set frem til at sende deres børn i skole, men over påsken havde kommunens incidenstal bevæget sig op på 213, hvorfor skolerne alligevel måtte holde lukket.

Kommunen skal det høje incidenstal til livs, hvis borgerne skal gøre sig håb om at kunne sende deres børn i skolen før sommerferien:

- Vi vil selvfølgelig gå igang med at styrke vores kommunikation og vores opsøgende arbejde i forhold til beboerne, så vi gør, hvad vi kan, for at inddæmme og for at få bragt incidenstallet ned, siger Steen Christensen, der dog også vil tage kampen videre, skulle det blive nødvendigt:

- Det andet, vi kommer til at gøre, er, at vi kommer til at følge det politisk, hvis det er sådan, at problemerne bliver, som vi frygter, så er der nogen, der politisk må tage stilling til det rimelige i, at børnene i Albertslund ikke kommer tilbage i skolerne før sommerferien, lyder det.

Se TV 2 Lorrys indslag om to af de vestegnskommuner, der ikke fik lov at åbne i denne omgang:

Albertslund og Rødovre skal nu også holde alle skoler og fritidsordninger lukket som følge af alt for høje smittetal. Hør mere i dette indslag.