Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

Halsnæs Kommune har haft så stor succes med et projekt, der skal forebygge, at børn og unge i mistrivsel skal behandles i børne- og ungepsykiatrien, at de vinder en pris.

Det startede blot som et projekt. Så blev det et fast tilbud i Halsnæs Kommune, og nu er det på tale at udbrede det til hele Region Hovedstaden.

Og så har projektet, ”Tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel”, tirsdag vundet prisen Den Gyldne Tråd 2021, som her blev uddelt på KL’s sundhedskonference.

- Jeg er selvfølgelig glad for og stolt af at vinde prisen, og så er det rigtig dejligt at få et skulderklap for den indsats for børn og unge, som er omdrejningspunktet i projektet.

Det siger formand i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune, Michael Thomsen i en pressemeddelelse.

Fokus på at gribe tidligere ind

Det vindende projekts formål er at forebygge, at børn og unge, som viser tegn på mistrivsel, får så alvorlige problemer, at de skal i behandling i børne- og ungepsykiatrien.

Med projektet har de praktiserende læger mulighed for at henvise børn og unge med tidlige tegn på mistrivsel direkte til Halsnæs Kommunes PPR-afdeling.

Afdelingen har fokus på at gribe tidligere og hurtigere ind og hjælpe børn og unge, før deres problemer udvikler sig yderligere.

- At vi nu modtager Den Gyldne Tråd som anerkendelse for den indsats, der ligger bag projektet er selvfølgelig noget, der skaber glæde og giver blod på tanden for dels at fortsætte arbejdet og dels forsøge at udbrede det, siger Michael Thomsen.

Og projektet har altså været en stor succes i kommunen, hvor også både de praktiserende læger, i PPR i Halsnæs Kommune og de børnefamilier, der modtager hjælp, er tilfredse, fremgår det af pressemeddelelsen.

Derfor tales der nu om muligheden for at udbrede projektet til hele Region Hovedstaden.

Den Gyldne Tråd uddeles af Nyhedsbrevet Kommunal Sundhed og tildeles nye initiativer i det nære sundhedsvæsen, der defineres som samspillet mellem kommuner, regioner og praktiserende læger samt mellem relaterede institutioner og virksomheder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

colourbox

Flere kvinder får udskudt brystkræftscreening - puklen vokser med 1.000 kvinder om måneden

20160518-144516-2-1920x1281we

Op til 11 måneders ventetid i hovedstadsområdet - nu vil partier sætte ind over for "meget stor ulighed"

20210311-133301-L-1920x1277we

Sygeplejerskers strejke kan ramme 48 afdelinger i hovedstadsområdet: Se hvor her

Simon Iversen

'Dovenskab' får Simon til at tage steroider: Forskere skal nu undersøge konsekvenserne

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere