Politikere lukker daginstitution – forældre og organisation raser

Et bredt flertal i Greve Byråd har valgt at lukke daginstitutionen Børnehuset Syd i Gersagerparken på grund af ”for dårlig børnegruppe”. Det billede genkender forældregruppen dog ikke.

Tidligere i denne uge valgte et bredt flertal i Greve Byråd at trække stikket på daginstitutionen Børnehuset Syd, der ligger i Gersagerparken. Kun Konservative og Enhedslisten stemte imod.

Kommunen begrundede beslutningen med, at der er problemer med børnenes trivsel og udvikling på trods af pædagogiske tiltag og ekstra ressourcebevillinger.

For bare to år siden fik kommunen en bevilling på seks millioner kroner fra Børne- og Socialministeriet. Pengene skulle gå til flere pædagoger i Børnehuset Syd og Børnehuset Nova, der ligger ikke langt derfra.

Borgmester: - Børnegruppen er for dårlig

Men på trods af tiltagene har børnegruppen ikke flyttet sig nok, lyder det fra borgmester Pernille Beckmann (V).

- Der er 40 børn indskrevet i Børnehuset Syd, og det viser sig, at der kun er to af de børn som udvikler sig alderssvarende, siger borgmesteren til TV 2 Lorry og uddyber:

- Det er jo en erkendelse af, at det ikke er penge, der kan løse det her problem. Pædagogisk indsats er ikke nok. Det er simpelthen børnegruppen som helhed, der er så dårlig, at vi tager beslutningen og så lukker vi dem og flytter børnene.

Frustrerede forældre genkender ikke kommunes udlægning

Den kontante udmelding fra borgmesteren har rystet forældregruppen i institutionen, der på ingen måde føler sig hverken hørt eller orienteret i sagen om deres egne børn.

- Vi fik det at vide i tirsdags. Det stod på Facebook. Vi fik ingen breve, ingen varsel. I tre år siger de, at der har været mistrivsel i denne børnehave, og på intet tidspunkt er vi som forældre blevet orienteret om det, lyder det fra Jeanette Ahmedi-Iversen, der er mor til et barn i institutionen.

quote I tre år siger de, at der har været mistrivsel i denne børnehave, og på intet tidspunkt er vi som forældre blevet orienteret om det

Jeanette Ahmedi-Iversen, forælder

Hendes frustration deles af foreningen kaldet ’Greve Forældreorganisation’, der nu er gået ind i sagen.

De mener ikke, at Byrådet har håndteret sagen på rette vis.

- Spørgsmålet er, hvor mange måder der er at reagere på. Var der andre måder, som man kunne have grebet det her an på – andre måder som er mindre indgribende i de her børns og familiers liv?, siger Nananaya Gudmundsen, der er bestyrelsesmedlem i ’Greve Forældreorganisation'.

Daginstitutionsleder revser kommunen: - I ødelægger det hele

Ifølge lederen af Børnehuset Syd, Tine Engelbrekt Nielsen, er byrådets og borgmesterens beslutningen i sagen netop altødelæggende.

- Jeg kan slet ikke genkende det billede, kommunen tegner af Børnehuset Syd. Vi har tværtimod formået at løfte en svær opgave og sætte gang i nogle processer og projekter, som man endnu ikke har set den fulde effekt af, har hun sagt til TV 2 Lorry tidligere i denne uge.

quote Jeg kan slet ikke genkende det billede, kommunen tegner af Børnehuset Syd.

Tine Engelbrekt Nielsen, leder af Børnehuset Syd

Her lyder det fra daginstitutionslederen, at Børnehuset Syd for tre år siden satte gang i en række tiltag som følge af en økonomisk håndsrækning fra staten til børnehaver med udsatte børn. De tiltag er man så småt begyndt at se frugten af med en positiv udvikling blandt børnene.

- Ja, der har været store problemer med børnenes trivsel, men vi har gennemgået en enorm udvikling i løbet af de seneste tre år og gjort store fremskridt, som vi nu langt om længe kan spore. Og det fjerner kommunen nu, siger Tine Engelbrekt Nielsen.

Forældrene i børnehaven overvejer nu i samarbejde med organisationen Børneringen at lægge sag an mod kommunen i et forsøg på at redde Børnehuset Syd.