Trods milliontilførsel og flere pædagoger: Kommune lukker børnehave

Ifølge kommunen er der problemer med børnenes trivsel og udvikling. Lederen stiller sig uforstående over for beslutningen.

Børnehuset Syd i Greve lukker. Foto: Google maps

Greve Kommune får en daginstitution mindre i 2020.

Byrådspolitikerne i kommunen har nemlig vedtaget, at den selvejede daginstitution Børnehuset Syd i bydelen Gersagerparken skal lukke senest til oktober næste år.

Ifølge kommunen er der problemer med børnenes trivsel og udvikling trods intensiveret pædagogiske tiltag og ekstra ressourcebevillinger.

Der er blot to år siden, Greve Kommune fik en bevilling fra Børne- og Socialministeriet på seks millioner kroner, der skulle bruges til at ansætte flere pædagoger i netop Børnehuset Syd samt Børnehuset Nova ikke langt derfra.

Læs også Greve får de pædagoger, som Vestegnen ønskede sig

Borgmester Pernille Beckmann (V) mener, at børnene i daginstitutionen, der i høj grad er kulturelt diverst sammensat, ikke er sprogligt og socialt "alderssvarende". Og det kan kommunen ikke leve med.

Jeg kan slet ikke genkende det billede, kommunen tegner af Børnehuset Syd

Tine Engelbrekt Nielsen, leder af daginstitutionen

- Vi kan ikke have en institution, hvor børnene ikke trives og udvikler sig, som børn skal. Vi har forsøgt at ændre på dette gennem en lang række pædagogiske tiltag, ekstra ressourcer og personale. Men vi kan konstatere, at mange af børnene stadig ikke er alderssvarende, hverken socialt eller sprogligt, siger borgmesteren i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det kan vi ikke leve med, og derfor vil børnene blive tilbudt plads i Greve Kommunes øvrige dagtilbud, så de kan få alderssvarende legekammerater.

Leder: - Kommunen ødelægger alle fremskridt

Den udlægning af teksten kan man på ingen måde genkende i Børnehuset Syd.

Da TV 2 Lorry fanger daginstutionslederen Tine Engelbrekt Nielsen over telefonen, fortæller hun, at de netop har fået beskeden. Hun er oprørt over politikernes beslutning.

Læs også Borgmester vil have boligområde fra egen kommune med på omstridt liste

- Jeg kan slet ikke genkende det billede, kommunen tegner af Børnehuset Syd. Vi har tværtimod formået at løfte en svær opgave og sætte gang i nogle processer og projekter, som man endnu ikke har set den fulde effekt af, siger hun til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Børnehuset Syd ligger i Gersagerparken i Greve Kommune. Ifølge lederen har daginstitutionen de seneste år set en positiv udvikling blandt børnene, hvoraf de fleste kommer fra mindre priviligerede hjem. Foto: Google maps

Tine Engelbrekt Nielsen forklarer, at efter Børnehuset Syd med økonomiske midler fra staten til børnehaver med udsatte børn satte gang nye tiltag for tre år siden, så småt er begyndt at kunne spore en positiv udvikling blandt børnene, der i høj grad kommer fra mindre priviligerede hjem.

- Ja, der har været store problemer med børnenes trivsel, men vi har gennemgået en enorm udvikling i løbet af de seneste tre år og gjort store fremskridt, som vi nu langt om længe kan spore. Og det fjerner kommunen nu, siger Tine Engelbrekt Nielsen.

Jeg frygter virkelig for børnenes trivsel, hvis de sendes ud i de store kommunale daginstitutioner

Tine Engelbrekt Nielsen

Frygter for børnenes trivsel i store daginstitutioner

Med lukningen skal Børnehuset Syds 15 vuggestuebørn og 25 børnehavebørn nu placeres i andre institutioner i Greve Kommune.

Og det kan gå hen at blive særdeles problematisk for børnenes trivsel, vurderer Tine Engelbrekt Nielsen. 

Læs også Borgmester og beboerformand i åben strid om ghetto-dannelse

- Jeg frygter virkelig for børnenes trivsel, hvis de sendes ud i de store kommunale daginstitutioner. Jeg er bange for, at det vil bringe dem i affekt. Vi har at gøre meget nogle meget udsatte børn, men her i daginstitutionen har vi fagligheden og ekspertisen til at tage hånd om dem, siger hun.

Alle forældre får et brev fra kommunen i starten af januar 2020, hvor de får at vide, hvilken institution deres barn fremadrettet skal gå i.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik