Børne-boom på vej til Greve

Befolkningsprognose peger på et stort antal tilflyttende børn i Greve Kommune

Der flytter folk til Greve Komune i disse år. Og med dem flytter også rigtig mange børn - og det kræver planlægning og udvikling i kommunen.

- Flere og flere børnefamilier bosætter sig i Greve, og det har vi allerede nu taget højde for. Alene på daginstitutionsområdet kan vi inden for de næste par år tilbyde væsentligt flere institutionspladser, end vi kan i dag, siger borgmester Pernille Beckmann (V) på Greve Kommunes hjemmeside.

En befolkningsprognose viser at der i 2022 vil være 327 flere 0-5-årige børn end i dag, og at det tal stiger til 744 i 2029.  Samtidig vil der i 2029 også være 445 flere skolebørn.

Det betyder, at Greve Kommune er i gang med at udvide antallet af daginstitutionspladser. Arbejdet begyndte allerede sidste år og frem til 2020 bliver der etableret 329 ekstra pladser. De skabes ved at bygge om på eksisterende daginstitutioner. Og så får Greve Kommune sin første rullende naturbørnehave, der indrettes i en bus - med plads til 22 børn.

Skolerne rammes ikke af nybyggeri i samme omfang.

- Lige nu er der plads til flere klasser ude på skolerne, men det er klart, at der vil blive holdt skarpt øje med udviklingen, så vi hele tiden kan være på forkant, så udbuddet er helt i tråd med familiernes behov”, lyder det fra  Pernille Beckmann på Greve kommunes hjemmeside.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere