Ond stemning i byrådssalen: Venstres stemmesluger smækker nu med døren

Venstres spidskandidat fra kommunalvalget i 2017 i Gladsaxe skifter parti efter uenighed og negativ stemning i gruppen. Gruppeformand afviser.

Ved kommunalvalget i 2017 var Pia Skou Venstres spidskandidat i Gladsaxe, og hun fik et sikkert valg med 1.342 personlige stemmer.

Men gennem længere tid har hun følt sig utilpas med den stil, Venstre-gruppen arbejder efter i kommunalbestyrelsen, og nu har hun meldt sig ud af Venstre og ind i Radikale Venstre. Det oplyser hun til TV 2 Lorry.

- Jeg er gået ind i politik for at skabe forandring og forbedringer til gavn for Gladsaxes borgere, og med mindre man har flertal, så realiserer man kun sin politik og mærkesager ved at trække i arbejdstøjet og samarbejde med de øvrige politiske partier - ikke ved konstant at søge konflikt.

- Jeg tog min endelige beslutning om at forlade Venstre efter et ubehageligt byrådsmøde den 29. januar, hvor flere medlemmer af Venstres byrådsgruppe kom med meget hårde udfald og grove beskyldninger mod byrådsmedlemmer fra de øvrige partier, siger Pia Skou.

På det kommunalbestyrelsesmøde, Pia Skou refererer til, gik Venstregruppen til angreb på både Socialdemokratiet og Serdal Benli fra SF i en debat om oprettelsen af et såkaldt opgaveudvalg, der skal oprettes for at arbejde med bydelen Mørkhøjs fremtid.

Serdal Benli har forladt posten som viceborgmester og skal nu være formand for det nye opgaveudvalg.

Blå stemmesluger

Pia Skou var med sine 1.342 stemmer Venstres absolutte stemmesluger ved kommunalvalget i 2017. Partiets Martin Skou Heidemann fik næstflest med 884 stemmer.

- Jeg satte rekord i antallet af personlige stemmer. Men dem har jeg primært fået, fordi jeg er Pia Skou - ikke fordi jeg er Venstremedlem, siger hun og tilføjer:

- Mange af dem er mine, fordi jeg har en kæmpe omgangskreds, som mange af de andre ikke har. Og så var det mig, som var mest aktiv i valgkampen blandt Venstres opstillede politikere.

Venstre fik valgt fem kandidater ved valget i 2017, men efter Pia Skous afgang er gruppen nede på fire, mens Radikale Venstres gruppe nu vokser fra to til tre medlemmer.

Ifølge Pia Skou dannede Gladsaxe Rådhus rammen om et spydigt byrådsmøde i slutningen af januar 2020.
Ifølge Pia Skou dannede Gladsaxe Rådhus rammen om et spydigt byrådsmøde i slutningen af januar 2020.
Foto: TV 2 Lorry

Føler sig mere hjemme i Radikale Venstre

I en pressemeddelelse fra Radikale Venstre giver hun udtryk for, at hun politisk vil føle sig mere hjemme i sit nye parti.

- Jeg brænder især for at skabe gode forhold for vores børn, for kultur/idræt, for at udvikle Gladsaxe som grøn foregangskommune, for at sikre, at vores virksomheder har gode rammer og mulighed for udvikling, og for at vi udviser økonomisk ansvarlighed med skatteborgernes penge. De mærkesager føler jeg bedre jeg kan realisere i Det Radikale Venstre, hvor jeg føler jeg både politisk og værdimæssigt passer godt ind, siger hun.

I den Radikale gruppe i Gladsaxes Byråd glæder gruppeformanden sig over, at de nu har fået Pia Skou ombord.

- Jeg oplever Pia som en dedikeret og positiv politiker. Hun har været med til at skabe betydelige resultater i Gladsaxe de sidste ti år, og jeg ser frem til at samarbejde om et bæredygtigt, grønt og levende Gladsaxe, lyder det fra Christina Rittig Falkberg, der er gruppeformand hos Radikale Venstre.

V-gruppeformand genkender ikke Skous fremstilling

Astrid Søborg, der er gruppeformand i Venstre Gladsaxe, genkender dog ikke den nu tidligere partikollegas udlægning af, at der i Venstre-gruppen skaber konflikter og personangreb.

- Det kan jeg ikke genkende. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at hun tager en masse personlige stemmer med et andet sted i byrådssalen, siger Astrid Søborg til TV 2 Lorry.

Hun forklarer dog, at der er en forhistorie, som kan have haft indflydelse på Pia Skous engagement for Venstre.

- Flertallet besluttede i sommer, at jeg skulle være gruppeformand i stedet for hende. Så selvfølgelig har der været en forhistorie.

- Ellers har jeg ikke flere kommentarer. Vi arbejder videre, lyder det fra Astrid Søborg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere