Ond stemning i byrådssalen: Venstres stemmesluger smækker nu med døren

Venstres spidskandidat fra kommunalvalget i 2017 i Gladsaxe skifter parti efter uenighed og negativ stemning i gruppen. Gruppeformand afviser.

Den nu tidligere V-spidskandidat i Gladsaxe, Pia Skou, var stemmesluger hos Venstre - nu har hun forladt partiet til fordel for Radikale Venstre. Foto: TV 2 Lorry

Ved kommunalvalget i 2017 var Pia Skou Venstres spidskandidat i Gladsaxe, og hun fik et sikkert valg med 1.342 personlige stemmer.

Men gennem længere tid har hun følt sig utilpas med den stil, Venstre-gruppen arbejder efter i kommunalbestyrelsen, og nu har hun meldt sig ud af Venstre og ind i Radikale Venstre. Det oplyser hun til TV 2 Lorry.

Læs også Socialdemokrater bliver løsgængere: - Politikken er ikke rød nok

- Jeg er gået ind i politik for at skabe forandring og forbedringer til gavn for Gladsaxes borgere, og med mindre man har flertal, så realiserer man kun sin politik og mærkesager ved at trække i arbejdstøjet og samarbejde med de øvrige politiske partier - ikke ved konstant at søge konflikt.

- Jeg tog min endelige beslutning om at forlade Venstre efter et ubehageligt byrådsmøde den 29. januar, hvor flere medlemmer af Venstres byrådsgruppe kom med meget hårde udfald og grove beskyldninger mod byrådsmedlemmer fra de øvrige partier, siger Pia Skou.

På det kommunalbestyrelsesmøde, Pia Skou refererer til, gik Venstregruppen til angreb på både Socialdemokratiet og Serdal Benli fra SF i en debat om oprettelsen af et såkaldt opgaveudvalg, der skal oprettes for at arbejde med bydelen Mørkhøjs fremtid.

Serdal Benli har forladt posten som viceborgmester og skal nu være formand for det nye opgaveudvalg.

Fakta
Valgt ved kommunalvalget i Gladsaxe
Født 10. maj 1968 i Herning
Gift, 3 børn
Politiske hverv
Byrådsmedlem Gladsaxe Kommune, Venstre
2009 - nu
Medlem af Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Gladsaxe Kommune, Venstre
Medlem af Børne- og Undervisningsudvalget Gladsaxe Kommune, Venstre
Medlem af Økonomiudvalget Gladsaxe Kommune, Venstre

Blå stemmesluger

Pia Skou var med sine 1.342 stemmer Venstres absolutte stemmesluger ved kommunalvalget i 2017. Partiets Martin Skou Heidemann fik næstflest med 884 stemmer.

- Jeg satte rekord i antallet af personlige stemmer. Men dem har jeg primært fået, fordi jeg er Pia Skou - ikke fordi jeg er Venstremedlem, siger hun og tilføjer:

- Mange af dem er mine, fordi jeg har en kæmpe omgangskreds, som mange af de andre ikke har. Og så var det mig, som var mest aktiv i valgkampen blandt Venstres opstillede politikere.

Venstre fik valgt fem kandidater ved valget i 2017, men efter Pia Skous afgang er gruppen nede på fire, mens Radikale Venstres gruppe nu vokser fra to til tre medlemmer.

Ifølge Pia Skou dannede Gladsaxe Rådhus rammen om et spydigt byrådsmøde i slutningen af januar 2020. Foto: TV 2 Lorry

Føler sig mere hjemme i Radikale Venstre

I en pressemeddelelse fra Radikale Venstre giver hun udtryk for, at hun politisk vil føle sig mere hjemme i sit nye parti.

- Jeg brænder især for at skabe gode forhold for vores børn, for kultur/idræt, for at udvikle Gladsaxe som grøn foregangskommune, for at sikre, at vores virksomheder har gode rammer og mulighed for udvikling, og for at vi udviser økonomisk ansvarlighed med skatteborgernes penge. De mærkesager føler jeg bedre jeg kan realisere i Det Radikale Venstre, hvor jeg føler jeg både politisk og værdimæssigt passer godt ind, siger hun.

Læs også Ingen banker lever op til kommunes krav om hvidvask

I den Radikale gruppe i Gladsaxes Byråd glæder gruppeformanden sig over, at de nu har fået Pia Skou ombord.

- Jeg oplever Pia som en dedikeret og positiv politiker. Hun har været med til at skabe betydelige resultater i Gladsaxe de sidste ti år, og jeg ser frem til at samarbejde om et bæredygtigt, grønt og levende Gladsaxe, lyder det fra Christina Rittig Falkberg, der er gruppeformand hos Radikale Venstre.

Fakta
Valgt ved kommunalvalget i Gladsaxe
Født 23. maj 1976
Gift, 3 børn
Politiske hverv
Byrådsmedlem Gladsaxe Kommune, Venstre
2017 - nu
Medlem af Miljøudvalget Gentofte Kommune, Venstre
2017 - nu
Medlem af Trafik- og Teknikudvalget Gladsaxe Kommune, Venstre
2017 - nu

V-gruppeformand genkender ikke Skous fremstilling

Astrid Søborg, der er gruppeformand i Venstre Gladsaxe, genkender dog ikke den nu tidligere partikollegas udlægning af, at der i Venstre-gruppen skaber konflikter og personangreb.

- Det kan jeg ikke genkende. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at hun tager en masse personlige stemmer med et andet sted i byrådssalen, siger Astrid Søborg til TV 2 Lorry.

Hun forklarer dog, at der er en forhistorie, som kan have haft indflydelse på Pia Skous engagement for Venstre.

- Flertallet besluttede i sommer, at jeg skulle være gruppeformand i stedet for hende. Så selvfølgelig har der været en forhistorie.

- Ellers har jeg ikke flere kommentarer. Vi arbejder videre, lyder det fra Astrid Søborg.

Læs også ”Det er jo helt åndssvagt”: Nytilflyttet familie gruer for planer om stationslukning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik