Spildevand pumpes ud i Øresund – Sportsdykker: ”Man kan blive syg af det her”

Dansk Sportsdykker Forbund er rystet over, at man ikke er blevet orienteret om udledning af spildevand i Øresund.

290.000 kubikmeter kloakvand skal udledes i Øresund.  Udledningen skulle have været igangsat søndag morgen, men er blevet udskudt 24 timer - altså til mandag. Men Dansk Sportsdykker Forbund er slet ikke blevet orienteret om projektet. De melder sig nu i koret af protester mod udledning af spildevand i Øresund.

- Jeg synes, det er forkasteligt. Vi lever i 2020, og vi er et rigt samfund, og så kan vi ikke engang finde ud af at komme af med vores eget toiletvand på en ordentlig måde, siger William Siefert, som er formand for undervandsjagtudvalget i Dansk Sportsdykker Forbund til TV 2 Lorry, 

- Jeg er helt sikker på, at hvis man tager derud, så bliver man syg og dårlig, det er der ikke nogen tvivl om.

TV 2 Lorry har igennem flere indslag og artikler beskrevet, hvordan Gentofte Kommune og Københavns Kommune har godkendt udledning af 290.000 kubikmeter mekanisk renset kloakvand direkte ud i Øresund. De pågældende kommuner har dog ikke underrettet Dansk Sportsdykker Forbund, som netop nu har højsæson for undervandsjagt på torsk i Øresund.

- Man skulle tro, at vi som forbund, der ligger og svømmer rundt i Øresund med hovedet under vand, at vi var dem, det først var blevet orienteret, siger William Siefert.

Årsagen til kommunernes beslutning, om at tillade udledning at spildevand, er fordi Lynetteledningen, hvor spildevand fra både Gentofte, København og Frederiksberg løber, bliver midlertidigt lukket for at give tid til at undersøge, om man kan bygge ovenpå ledningen, der løber under det kommende boligkvarter Svanemølleholm i Nordhavn. Derfor bliver spildevandet ledt udenom rensningsanlægget og direkte ud i Øresund via en spildevandsledning, som ender 1500 meter ude.

- Øresund er lige nu ”hot spot,” det er simpelthen stedet, hvor alle tager ud. Lige så snart det er stille, og solen skinner, er der sort af undervandsjægere derude, siger William Siefert.

Hvis ikke udledningen bliver stoppet inden, er det planen at man åbner for hanen i løbet af søndagen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere