Gentofte kæmper for milliarderne efter Mærsk

Gentofte føler sig snydt for 1,5 milliard og vil have den kommende skattekommission til at undersøge, om der er sket fejl i sagen om boet efter Mærsk.

Borgmester Hans Toft er ikke længere i tvivl om at Gentofte kommune blev snydt for for 1,5 milliarder fra boet efter Mærsk Mc-Kinney Møller.

Nu vil han have den kommende skattekommission til at tage sagen med, når kommissionen skal undersøge SKATS arbejde gennem de sidste år. Kommunen har allerede stævnet Saten i sagen. Men Gentofte vil bruge alle midler på at opklare sagen. De mener, at det kan have været en fejl, da 1,5 milliard pludselig landede i statskassen i stedet for i Gentofte kommunes kasse. 

Forældelse flyttede pengene

Normalt får kommunen, hvor den afdøde har boet, en tredjedel af de skattepenge, der udbetales i skatter og afgifter. Og det forventede Gentofte kommune da også. Men i sagen om Mærsk-boet endte pengene i statskassen.  For der findes en regel, der gør, at boet skal være færdigbehandlet hos SKAT inden to år efter, at arvesagen starter. Og lige præcis i den her sag gik der over to år, før SKAT fik arbejdet gjort færdig. Om der er sket en fejl eller der er snydt, det vil borgmester Hans Toft have kommissionen til at fastslå.

- Det skal genoprette tilliden til SKAT. Vi har både ret til at få sandheden på bordet og pligt til som kommune at undersøge den her sag til bunds, siger Hans Toft i dag til os. 

Mistanke om snyd

Hans Toft vil være sikker på at reglen om de to år, der forældede sagen og gjorde at penegene røg i statskassen, ikke bare er brugt for at snyde kommunen. Gentofte har også stævnet staten for et beløb på foreløbig fem millioner for at fejlbehandle i sagen. Et krav der sagtens kan blive hævet til de 1,5 milliarder, hvis kommunen får ret i sin påstand om fejlbehandling.

- Vi bruger alle retslige veje. Nu får vi det med i kommissionen, der passer vores sag som fod i hose. Og vi har sagsøgt staten i samme slags sag, siger Hans Toft i dag til TV 2 Lorry.