Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

Borgmestrene i Ballerup, Egedal og Frederikssund går sammen i ny kampagne for at lægge pres på politikerne på Christiansborg. Målet er en forlængelse af Frederikssundmotorvejen.

- Vi vil ikke finde os i den halve løsning. 

Så kontant lyder meldingen fra John Schmidt Andersen, der er Venstre-borgmester i Frederikssund Kommune. 

Sammen med borgmestrene i Ballerup og Egedal Kommuner forsøger han nu at lægge pres på landspolitikerne i Folketinget.

Tredje etape mangler stadig

De tre borgmestre fra henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet er utilfredse med, at byggeriet af Frederikssundmotorvejens tredje og sidste etape stadig ikke er begyndt. 

Motorvejen stopper brat syd for Smørum, og det er selv om anlægsloven blev vedtaget tilbage i 2009. Problemet er, at pengene til projektet ikke er fundet. 

Frederikssundmotorvejen stopper brat syd for Smørum i stedet for at fortsætte hele vejen til Frederikssund.
Frederikssundmotorvejen stopper brat syd for Smørum i stedet for at fortsætte hele vejen til Frederikssund.
Foto: Amalie Vixø Drøscher

Borgmester: Vores borgere holder i kø
Det vil borgmestrene nu forsøge at lave om på. Ligesom de har gjort i flere år. For den manglende motorvejsstrækning har store konsekvenser for borgerne i kommunerne.

- Vores borgere holder dagligt i kø til og fra arbejde om morgenen og eftermiddagen, fortæller Venstres Karsten Søndergaard, der er borgmester i Egedal Kommune.

De lokale politikere satser nu på, at den tredje og sidste del af Frederikssundmotorvejen på cirka 25 kilometer kan komme på den landspolitiske dagsorden under de kommende forhandlinger om infrastrukturen. 

- Der er en kæmpe udvikling i gang i de tre kommuner. Så selvfølgelig skal der være en ordentlig infrastruktur til gavn for hele hovedstadsområdet, pointerer Ballerup Kommunes borgmester, socialdemokraten Jesper Würtzen.

Kampagne skal råbe landspolitikere op

En ny kampagne med navnet #halveløsninger skal nu sørge for, at folketingspolitikernes øjne bliver rettet mod de trafikale udfordringer i Ballerup, Egedal og Frederikssund Kommuner. 

Ved hjælp af de sociale medier, klistermærker og særlige skilte vil borgmestrene nu forsøge at samle lokale kræfter for at vise utilfredshed med den manglende del af motorvejen. 

- Vi skal have gang i en folkebevægelse omkring den motorvej, siger Venstres John Schmidt Andersen fra Frederikssund Kommune.

Minister går efter bred aftale

På Christiansborg vil Socialdemokratiets transportminister, Benny Engelbrecht, ikke forholde sig til det konkrete spørgsmål om forlængelsen af Frederikssundmotorvejen. I stedet skriver han til TV 2 Lorry: 

- Det er min ambition at lave en bred aftale om de næste mange års infrastruktur. Den opgave kræver tid og et solidt grundlag. Og som tingene ser ud lige nu, ser jeg ikke forhandlingerne komme i gang før efter Eldrup-Kommissionen har afleveret deres afsluttende rapport om ladeinfrastruktur til elbiler.