Borgmestre til møde med minister: "Færdiggør Frederikssundmotorvejen"

Færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen er på dagsordenen, når to borgmestre fra Nordsjælland og en enkelt fra Vestegnen mandag mødes med transportminister Benny Engelbrecht.

Mandag morgen klokken 09.00 holder borgmestrene fra Ballerup, Egedal og Frederikssund møde med transportminister Benny Engelbrecht. Med til mødet har de tre borgmestre et klart og tydeligt ønske om at færdiggøre Frederikssundmotorvejen.

Siden 2009 har borgmestre, borgere og pendlere til og fra arbejde og uddannelse nemlig ventet på en politisk afklaring i forhold til finansieringen af tredje etape af motorvejen, så den når hele vejen til Frederikssund – og dermed lever op til sit eget navn. På nuværende tidspunkt stopper motorvejen brat i Ledøje i Egedal Kommune.

- Områdets bilister bruger knap 6000 timer i kø hver eneste dag på strækningen fra Frederikssund til Ballerup. Det tal vil kun stige i fremtiden. De officielle prognoser forudser nemlig, at cirka 10.000 ekstra biler vil komme på vejene i fremtiden. Det haster altså med at få sat gang i tredje og sidste etape af motorvejen også for miljøets skyld, siger Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Derfor ønsker borgmestrene også at teste klima- og miljøvenlige initiativer som miljøvenlig asfalt, fælles kørselsmuligheder og infrastruktur til el-biler langs vejen. 

Det handler om mennesker og udvikling
Ballerup, Egedal og Frederikssund tegner sig samlet for nogle af de største byudviklingsområder i hele hovedstadsområdet, og dermed handler færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen om meget mere end blot asfalt og biler.

Den manglende færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen er en stopklods for bolig- og erhvervsudviklingen i området.

- Jeg oplever dagligt frustration hos mange af borgerne over den manglende motorvej, og jeg har også talt med flere store virksomheder, der gerne vil investere heroppe, og hvor forudsætningen er meget tydelig. Motorvejen skal være færdiggjort, siger John Schmidt Andersen (V), der er borgmester i Frederikssund Kommune.

Frederikssundmotorvejen løber foreløbigt kun til Smørum.
Frederikssundmotorvejen løber foreløbigt kun til Smørum.
Foto: TV 2 Lorry/Google Maps

God infrastruktur er fundamentalt
For nogen kan det virke modstridende, at de tre borgmestre kæmper for mere plads til bilerne i en tid, hvor det grønne, mindre CO2-udledning og investering i den kollektive trafik fylder meget.

- Det er vigtigt at få gjort motorvejen færdig. Men det er også vigtigt at få styrket den kollektive trafik, som er en del af løsningen på mange af vores klimaspørgsmål. Der er behov for en hyppigere og bedre drift på S-banen mellem Frederikssund og København. Der sker i øjeblikket en stor udvikling i vores område, og derfor er der brug for både motorvej og bedre S-togsdækning, siger borgmester i Ballerup Jesper Würtzen (A).

På mødet vil Jesper Würtzen og borgmesterkollegaerne derfor også tale nærmere med ministeren om udsigterne til reel 10-minuttersdrift på S-banen mellem Frederikssund og København, som DSB planlægger i køreplansskiftet til december 2020. I dag kører S-togene nemlig med 2 og 18 minutters intervaller, da hver anden afgang på linje C kun kører mellem Ballerup og København.

Kort nyt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere