Usikker fremtid for nordsjællandske motorvejs-projekter

Foreløbig ser en forlængelse af Hillerødmotorvejen og en færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen endnu engang ud til at være havnet i Christiansborgs kasse for højst usikre fremtidsprojekter. Transportministeren ønsker fortsat ikke at melde ud, hvornår forhandlingerne om fremtidens infrastruktur går i gang.

Syv måneder efter valget er alt ved det gamle.

De fleste politikere på Christiansborg er enige om, at en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen og en forlængelse af Hillerødmotorvejen rent samfundsøkonomisk er en rigtig, rigtig god ide.

Men så stopper enigheden også.

Efter diskussionen har bølget frem og tilbage i utallige år er der fortsat ikke fundet penge og lavet aftaler om at begynde byggeriet.

quote Det mest ædruelige svar er også, at vi skal lave en samlet investeringsplan for de projekter, der ligger over hele Danmark. 

Jeppe Bruus, Formand for Transportudvalget, Soc.dem.

Og hver evig eneste dag spilder mange tusind nordsjællandske bilister fortsat tusindvis af timer med at sidde i kø.

Morgen og eftermiddag. Uge efter uge. Måned efter måned.

Og i dag fylder de to nordsjællandske motorvejstrækninger lige så meget - eller lige så lidt - som alle mulige andre infrastrukturorojekter for regeringen, lyder det fra formanden for Transportudvalget, Jeppe Bruus, Soc.dem.

Nordsjællandske motorveje fylder ikke

- Jeg kan love borgerne i vores område, hvor jeg også selv er stillet op og valgt, at de udfordringer, der er i og omkring hovedstaden er noget, vi som parti og som regering selvfølgelig er meget optaget af. Men det mest ædruelige svar er også, at vi skal lave en samlet investeringsplan for de projekter, der ligger over hele Danmark, siger Jeppe Bruus.

Tilbage i marts sidste år var både borgere og borgmestre overalt i Nordsjælland ellers overbeviste om, at den næsten var hjemme.

Regeringen og Dansk Folkepart præsenterede en storstillet trafikplan for fremtidens infrastruktur. 

En plan, som udover en lang række andre projekter landet over både indeholdt finansiering af en forlængelse af Hillerødmotorvejen og en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen.

Ingen aftale efter valget

Men efter Folketingsvalgt i juni røg aftalen på gulvet.

Og selv om Socialdemokraterne et par måneder forinden havde nikket ja til flere af elementerne i aftalen, gjorde den nye transportminister Benny Engelbrecht, Soc.dem., det hurtigt klart, at han ønskede at lave sin egen aftale og sine egne forhandlinger om fremtidens infrastruktur.

Forhandlinger, som transportministeren mere end syv måneder efter valget endnu ikke har påbegyndt.

- Jeg ønsker at indgå en bred og langsigtet aftale, der kan skabe ro om de kommende års investeringer i infrastrukturen. Det kræver grundige forberedelser, som jeg er i gang med. Jeg ser frem til at drøfte nye investeringer i infrastrukturen med partierne i det nye år, siger Benny Engelbrecht til TV 2 Lorry.

Med andre ord er det fortsat helt uklart, hvilken rolle en forlængelse og færdiggørelse af de to omdiskuterede motorvejsstykker - Hillerødmotorvejen og Frederikssundsmotorvejen - spiller for regeringen og dens støttepartier.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere