Flere kommuner sætter ind mod rotter: "Det er ikke særlig betryggende"

I Frederikssund er kommunen godt træt af, at der kommer flere og flere rotter – derfor har kommunen valgt en ny strategi for at komme skadedyrene til livs.

Rotter kribler og krabler langs bygninger og gader, og det har fået Frederikssund Kommune til at gå i tænkeboksen – og nu står et nyt rottebekæmpelses-tilbud klar til institutioner i kommunen.

I Frederikssund Kommune bliver alle institutioner nu tilbudt at få opsat en rottespærre, der skal holde rotterne ude af kloakkerne – og i sidste ende ude af kommunens institutioner.

Det er tale om vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem, der kan se frem til at blive en del af det nye tilbud, som Frederikssund Kommune netop har præsenteret i en pressemeddelelse.

Kommunen oplyser i pressemeddelelsen, at en rottespærre i kloakken kan være en god måde at hindre rotter i at komme ind - hvis kloakken ellers er fejlfri.

Og det er i den grad vigtigt at stoppe rotterne, da de kan gøre stor skade ved at gnave ting i stykker og sprede sygdomme.

Tilbuddet gælder både institutioner, der er statslige, regionale, kommunale og private.

Ny strategi på vej

Rottespærren vil blive placeret i den private del af kloakken, der vil blive koblet på den offentlige kloak. Det er kun muligt at montere rottespærren, hvis selve kloakken er fejlfri – og det er noget, som kommunen skal teste.

Kloakken testes ved, der bliver lavet en røgprøve på institutionens del af kloakken for at sikre, at den er helt fejlfri. Hvis der allerede er rotter i kloakken, så vil de blive bekæmpet ved røgen.

Hvis der bliver fundet fejl på institutionens kloak, så er det institutionen selv, der er forpligtet til at få det repareret. Det er også institutionernes pligt at få ført tilsyn og vedligeholde rottespærren.

Markant stigning af rotter i Tårnby

Også i Tårnby Kommune døjer flere beboere med rotter.

Det er noget, som Dennis Clausen (V), der sidder i kommunalbestyrelsen i Tårnby Kommune, har forsøgt at gøre noget ved.

Ifølge Dennis Clausen viser en udregning fortaget af Teknisk Forvaltning i Tårnby Kommune, at der tale om en stigning på 75 procent i anmeldelser af rotter i forhold til sidste år på samme tid.

Dennis Clausen siger til TV 2 Lorry, at det er et problem, der skal gøres noget ved det.

- Vi har fået at vide, at det først er til september, at rotteproblemet har normaliseret sig. Det er lang tid for borgerne at gå at vente – uanset om der er rotter på køkkenbordet eller ude i haven, så er det ikke særlig betryggende, siger han.

Derfor valgte han sammen med Carsten Fuhr (C), der også sidder i kommunalbestyrelsen i Tårnby, at stille forslag om, at kommunen skal gøre brug af private rottebekæmpere, der skal hjælpe med at afvikle den store opbyggede pukkel af anmeldelser om rotter.

Der er endnu ikke kommet enighed om forslaget imellem politikerne i Tårnby Kommune. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Socialdemokratiet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik