Stevns borgmester har taget en gruppe borgere med på Folkemøde

Den nye venstreborgmester på Stevns har valgt at tage en gruppe borgere med på Folkemødet. Det er vigtigt at netværke for alle, mener hun

Anette Mortensen, den nye borgmester i Stevns, er på Folkemøde for første gang i sit nye embede. Hun har været her to gange før, som politiker:

- Det er en super god måde at komme ud af hverdagens faste rammer og få snakket med folk på en uformel måde, siger Anette Mortensen, borgmester i Stevns kommune, Venstre til TV 2 Lorry.

Med borgmesteren er otte kommunalbestyrelsesmedlemmer, kommunens erhvervsråd og "Udvikling Stevns", en gruppe borgere der står for LAG-midlerne, de lokale midler man kan få fra EU til udvikling og innovation.

Og alle skal de netværke på kryds og tværs. Borgmesteren har også deltaget i debatter: 

- Jeg har været med i en debat om Greater Copenhagen og erhvervslivet. Det ligger godt i tråd med at jeg selv her fra 1. januar har prioriteret vores eget erhvervsliv rigtig højt. Jeg har gjort meget ud af at komme ud og besøge erhvervsvirksomhederne og finde ud af, hvad rør sig hos dem. Og det passede super godt ind i debatten, der handlede om, hvordan vi får bredt Greater Copenhagen ud til omegnskommunerne, siger hun.

Vigtigt at få sat ansigt på for en ny

Den nye borgmester skal have præsenteret sig selv for de andre borgmestre og skabe kontakter hos organisationer, der kan være gode at samarbejde med resten af året, når noget skal udvikles i ens kommune.

Om man direkte kan måle, hvor meget nytte et Folkemøde gør for borgerne, er Anette Mortensen ikke sikker på:

- Det er svært at sætte værdi på netværk. Men jeg får nogle gode ideer med hjem, som vi forhåbentlig kan videreudvikle og som måske kan blive til noget. Men konkret er det ikke let at sige, hvad værdien helt præcist er.

- Jeg har mødt flere af mine borgere til Folkemødet, siger Anette Mortensen. Det er her den uformelle ramme ved Folkemødet på Bornholm giver gode og anderledes snakke, mener borgmesteren.

Hun kan kun anbefale Folkemødet.

- Der er jo alverdens debatter man kan deltage i og få alle mulige input, siger hun.

Og så har Anette Mortensen mødt mange forskellige typer mennesker, ikke kun politisk interesserede, på Folkemødet.

- Jeg tror det er meget forskelligt, hvem der kommer, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere